Видео: МВР отговори на въпросите зададени от ОбС-Елхово и кмета на Община Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Общество

lagНа провелото се редовно заседание на Общински съвет Елхово в точка „Разни“, Председателя на ОбС-Елхово Николай Тончев запозна общинските съветници с постъпилото писмо с отговори от страна на Министерството на вътрешните работи. Писмото е пристигнало в деня на провеждането на заседанието на общински съвет.

Припомняме Ви, че на провелото се извънредно заседание преди седмица, общинските съветници и кметът на Община Елхово се обединиха в писмо, чрез което зададоха седем въпроса до редица отговорни институции в страната.

lagerВ предоставеният видеозапис ви даваме възможност да чуете отговорите на Зам. министъра на вътрешните работи Васил Маринов и първите реакции на общинските съветници. Междувременно стана ясно, че ремонтните дейности в бившия учебен корпус на помощното училище-интернат „Никола Вапцаров“ в Елхово са стартирали още в началото на седмицата. До момента е извършена профилактика на електрическата инсталация и водоснабдителната система, сега започва пребоядисване на помещенията, но най-сериозните дейности по преустройството на сградата и района около нея предстоят. Всички ангажименти по ремонтите и формирането на временния разпределителен център за бежанци в Елхово са поети от Дирекция „Миграция“ на МВР. В някой медии днес дори се тиражираше, че разпределителният център за бежанци ще трябва да заработи още в края на тази седмица, но това едвали ще е възможно с оглед състоянието на имота.


Статията е публикувана на 26 септември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА