Видео, интервюта и снимки: В Елхово се състоя среща по проблемите на заетостта

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

srestВъзможностите за достъп на бежанците до нашия трудов пазар и разработването на програми за интеграция бяха обсъдени днес на работна среща В Елхово. Междувременно в Елхово продължава подготовката на транзитния център за бежанци.

Зам. – министърът на социалното министерство Росица Янкова се срещна с представители на регионални дирекции на Агенция по заетостта, Агенцията за социално подпомагане и кметове на населени места от Ямболска област. На срещата са обсъдени новите програми за заетост за следващия планов период, като една от програмите ще включва и заетост на бежанци.

Програмата е национална и по всяка вероятност тези хора ще намерят своето място и уседналост в различни градове на страната. Тя ще бъде насочена към работодателите, към местните и държавни власти и те ще могат да кандидатстват за заетост на такива хора, в момента в който те придобият статут и потърсят услугите на бюрата по труда. Със сигурност в момента говорим за не повече от 500 човека, заяви Янкова, като отново подчерта, че в става дума за намиране на работа на бежанци само в Ямболския край или в частност в Елхово.

Междувременно в Елхово продължава подготовката на временния разпределителен център за бежанци. Очаква се бившото училище да посрещне първите си обитатели до средата на този месец.

Снимки:
[nggallery id=“1170″]

Интервю с зам. министърът на социалното министерство Росица Янкова

Интервю с кметът на Община Елхово Петър Киров


Статията е публикувана на 3 октомври 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА