Видео и снимки: Трансграничен проект ще обнови част от парковото пространство и стадиона в Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

kirВ края на месец януари тази година кметът на община Елхово Петър Киров подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за реализацията на проект „Опазване на нематериалното културно наследство в региона на Елхово и Лалапаша чрез изграждане на инфраструктура за провеждане на традиционни събития“, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП).

Чрез този проект стадиона в град Елхово ще придобие напълно нов вид, част от алеите в парка ще бъдат възстановени. По този проект още е предвидено да бъдат изградени напълно нови места за отдих по поречието на река Тунджа, в непосредствена близост до изградения спортен комплекс през 2012 година в град Елхово, отново по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

Преди няколко дни започнаха дейностите по този проект на територията на община Елхово и в тази връзка потърсихме за коментар кмета на община Елхово. Вижте какво сподели той пред камерата на ElhovoNews.info:

Фоторепортаж от стартиралите строителни дейности на стадиона в град Елхово


Статията е публикувана на 3 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА