Видео и снимки: Остава усложнена обстановката в община Елхово след обилните валежи в страната (+Видео от хеликоптер) (+интервю Петър Киров)

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

obСъс заповед на вице премиера Томислав Дончев на територията на областите Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен и Видин е въведен в действие Националният план за защита при бедствие в частта „Наводнения”. Създадена е необходимата организация за наблюдение на всички водоеми в засегнатите райони, за възстановяване на нормалното функциониране на инфраструктурата и предприемане на действия за своевременно информиране, подпомагане и евакуация, при необходимост, на хората. Кметовете на общини и органите на централната власт координират действията по овладяване на ситуацията.

Днес в община Елхово щабът за действия при критични ситуации заседава два пъти. Във връзка с усложнената обстановка, след продължителните валежи в областта, в област Ямбол и в град Елхово пристигнаха Десислава Танева министър на земеделието и храните, Красимир Ципов заместник-министър на Министерство на вътрешните работи и Николай Николов директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Заедно с тях в нашия глад пристигна и областният управител Димитър Иванов. В РД „Гранична полиция“ Елхово медиите имаха възможност да проследят видео излъчването от хеликоптера, който обходи засегнатите територии над реките Тунджа, Поповска и Калница. Ето какво каза кметът на община Елхово г-н Петър Киров след заседанието на кризисния щаб.


Статията е публикувана на 4 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА