Снимки и видео: Нивото на река Тунджа край Елхово достигна 377 сантиметра. Министърът на отбраната бе в село Попово

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

IMG_8475Обилните дъждове през почивните дни причиниха критични ситуации в различни части от страната. Река Тунджа край град Елхово е на път да достигне критичните си стойности, река Поповка излезе от коритото си и наводни дворни места и къщи в село Попово, община Болярово.

Тревожно остава да бъде нивото на река Тунджа при Ямбол и Елхово, но засега все още нивата са под критичните стойности. Нивото на река Тунджа край Елхово днес към обяд бе 377 см, а количеството валежи паднали над Елхово през почивните дни са около 63 литра на кв. м. Остава в сила червен код за река Тунджа при град Елхово, съобщават от пресцентъра на МОСВ. За последното денонощие повишението на река Тунджа е близо 15 сантиметра, а за последните четири дни близо 90 сантиметра. До критичният праг от 395 сантиметра остават само 18, а повишението от тази сутрин до обед е с 3 см. В ниските места на град Елхово в следствие на високите подпочвени води вече има залети мази и приземни етажи.

Изключително критична бе ситуацията в боляровското село Попово през почивните дни, където бе обявено бедствено положение. Министърът на отбраната Николай Ненчев посети засегнатото от наводнения село Попово в община Болярово.

Военнослужещи от Българската армия ще окажат помощ за преодоляването на последиците от наводненията в село Попово, Община Болярово, Област Ямбол. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев, който посети пострадалото населено място днес. По нареждане на министъра на отбраната Николай Ненчев, военнослужещи от Сухопътните войски от военното формирование в село Кабиле ще подпомогнат действията на служителите на пожарната, които вече са в пострадалото населено място. Ако е необходимо, ще бъде предоставена и техника и ще бъде увеличен броят на хората.

Видео:

Снимки:


Статията е публикувана на 2 февруари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА