Видео и снимки: Река Тунджа край Елхово достигна ниво 405 см. Очаква се пика на покачване да бъде тази нощ

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

IMG_8639Днес в 14:00 часа в заседателната зала на община Елхово се проведе заседание на кризисният щаб на община Елхово по повод високите води на река Тунджа край Елхово. Нивото на река Тунджа край Елхово достигна 405 см, а очакванията спрямо нивото на река Тунжда в Ямбол и преди това е тя да се повиши с около още 10 см, като пика на покачването ще бъде през вероятно през тази нощ. В град Ямбол тенденцията е за крайно понижаване, а на заседанието кметът на община Елхово подчерта, че изпускането на яз. Жребчево е сведено до санитарен минимум от около 3 куб. метра, а свободния обем там е около 80 млн. куб. метра. Минути след края на заседанието на кризисния щаб на посещение в Елхово бе Министърът на отбраната Николай Ненчев, който също се запозна с обстановката в града.

Забранява се движението на автомобили по пътя за село Трънково тъй като там водата е 30 сантиметра над шосето, както и по ул. Тунджа, както и подходите към нея в град Елхово. Напълно е забранено движението на хора и автомобили в района на парка и предпарковото пространство, както и спортния комплекс в града. Във всички критични райони има дежурни екипи, които ще следят нивото на водата. Под постоянно наблюдение са потенциално опасните участъците от пътната мрежа в община Елхово.

Вижте какво сподели кметът Киров пред нашата камера, секунди след края на заседанието на кризисния щаб, както и Министър Ненчев след като обходи засегнатите места.

Видео:

Видео:

Снимки:


Статията е публикувана на 3 февруари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА