Снимки: В деня на празника на град Елхово бе открит официално площад „Христо Ботев“

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Общество, Снимки

IMG_0080В град Елхово днес за двадесет и първи пореден път бе отбелязан празника на града. По традиция тържеството започна с Благодарнствен молебен в църквата „Св.Димитрий“ в Елхово. Последва го дългоочаквано събитие – откриване на обновеният площад „Христо Ботев“.  Обновяването на площада бе извършено благодарение на спечелен проект на община Елхово „Подобряване облика и създаване на достъпна среда за хора с увреждания на площад „Христо Ботев” в град Елхово“ по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Стратегията за местно развитие от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Свещеник Николай Станчев отслужи водосвет, а минути по-късно кмета на община Елхово Петър Киров имаше щастието да плисне менчето с вода на обновеният площад Христо Ботев.

Минути по-късно с впечатляващ парад от ученици от всички учебни заведения в Елхово, воден от малки и големи мажоретки и духовия оркестър на Ямбол, премина по обновената улица Трети Март, която също бе реализирана, чрез проект на общинска администрация. На празничната трибуна, която тази година бе поставена на площад Христо Ботев, шествието бе посрещнато символично от кмета на община Елхово Петър Киров и официалните гости на града – Иван Чолаков – депутат от 43-то Народно събрание, Димитър Иванов – областен управител на Ямбол, Бюлент Шахиншах – кмет на Лалапаша, Христо Христов – кмет на община Болярово, заместник кметовете на община Тунджа Станчо Ставрев и Ели Василева, проф. Стоян Денчев – почетен гражданин на град Елхово, Стойко Стойков – началник на РИО-Ямбол и др.

Красива феерия поднесе за всички жители и гости на Елхово ансамбъл Тунджа.

Видео:

Фоторепортаж:


Статията е публикувана на 9 май 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА