Снимки и видео: Празничен концерт посветен на 40 години от откриването на детска градина и детската ясла ОДЗ „Невен“ – гр. Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Образование, Снимки

IMG_0161Вчера в салона на Читалища „Развитие – 1893“ – Елхово се проведе празничен концерт под надслов „Ние знаем как!“ посветен на 40 години от откриването на детска градина и детската ясла ОДЗ „Невен“ – гр.Елхово. Гости на празничното събитие бяха г-жа Кючукова-зам. кмет на община Елхово, дарители, бивши учители и служители на ОДЗ „Невен“ – Елхово.

В стъпителната част на концерта Донка Попова – Директор на ОДЗ „Невен“ откри събитието с поздрави и пожелания към малчуганите и изрази благодарността си към своите колеги за всеотдайната им работа с децата. В концерта бяха включени песни на пораснали възпитаници на градината от ОбДК-Елхово, но разбира се, основната част бяха дълго подготвяните, много на брой, красиви танци и песни в изпълнение на всички деца – от 2-3 до 5-6-годишна възраст. Момчетата и момичетата в подходящи за всеки отделен танц костюми, с грейнали лица и много старание се изявиха като истински таланти. Самите сценичните костюми на децата и украсата за този спектакъл бяха финансирани от община Елхово.

В ОДЗ „Невен“ са обединени мечтите и усилията на общественици, учители, деца, родители, за осигуряване отглеждането, възпитанието,обучението на деца от една година до постъпване в първи клас. Заедно с филиалните групи от селата Гранитово и Лесово в детската градина са обучават общо 228 деца в десет възрастови групи, за които се грижат и работят 38 длъжностни лица, от които 16 учители, 5 медицински работници, 8 помощник-възпитатели, домакини, готвачи и огняри.

В края на концертната програма, която продължи близо 2 часа, бе прочетен поздравителен адреси от кмета на община Елхово г-н Петър Киров, който бе придружен от много подаръци за децата от детското заведение. Цветя за децата и колектива на ОДЗ „Невен“ бяха поднесени от ръководството на ЦДГ „Надежда“ – Елхово.

Пълен видеозапис:

Фоторепортаж:


Статията е публикувана на 2 юни 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА