Видео: Енчо Кирязов с призив за подкрепа за него в кампанията “Будител на годината”

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Интервю, Общество

enchoНека да помогнем на световно известният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов, който е родом от град Елхово, като го подкрепим в кампанията “Будител на годината”.

Elhovo.News се включва с подкрепа и с призив да помогнем на Енчо Керязов, като го подкрепим в кампанията „Будител на годината”! Номинацията му е заради основаването на благотворителна фондация на негово име в помощ на деца-таланти от Ямбол и вече от цяла България. Според регламента всеки може да даде своя глас за “Будител на 2015 г.”, след попълване на формата за регистрация, може да се гласува за повече от един от номинираните, може да се гласува през всеки от дните на кампанията, до финала й на 29-ти октомври.
Можете да гласувате тук http://fmplus.net/buditel2015/index.php


Енчо Керязов е световно известен цирков акробат и еквилибрист.

Роден е на 15 октомври 1973 г. в Елхово. Майка му и баща му са учители. Започва да се занимава с акробатика на 6-годишна възраст. Завършва спортно училище, става майстор на спорта и влиза в националния отбор на България по акробатика. По-късно става цирков акробат и гастролира в Австрия, Германия, Финландия, Англия, Испания и други европейски държави, а след 2000 година започва самостоятелна кариера на еквилибрист. Носител е на редица призови награди от фестивали в Холандия, Германия, Франция. През 2007 г. получава наградата „Сребърен клоун” на световния цирков фестивал в Монте Карло. В 110-годишната история на българското цирково изкуство Енчо Керязов е първият и единствен български цирков артист, на който се присъжда това отличие за солов номер. Този приз му носи привилегията да подпише седемгодишен контракт с най-престижния цирк на Евросъюза и да бъде най-скъпо платеният БГ цирков артист в момента.

Първото признание в родната му страна идва от екипа на енциклопедичното издание „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, където е вписан като 356-тата причина – повод за гордост от тези хиляда. Той е почетен гражданин на Ямбол. На 24 май 2012 г., в чест на Денят на българската просвета и култура и по предложение на Съюза на артистите в България е удостоен с високото държавно отличие „Златен век“.


Статията е публикувана на 24 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА