Видео: Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов даде обширна пресконференция по няколко теми в Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Интервю, Криминално


elhovos540 рапорти за напускане от системата на МВР са подадени от началото на протестните действия. Това каза за Георги Костов, главен секретар на МВР. „Само в понеделник своите рапорти са подали 260 служители на реда, а за вчера те са били 110. Костов допълни, че всички те ще бъдат подписани, тъй като такова е желанието на работещите в системата и никой не може да ги възпрепятства да напуснат. Дисциплинарни мерки за участие в протест няма и никога не е имало”, добави Костов.

Такива мерки може да има единствено и само за извършени противоправни действия. Ако формата на протеста е свързана с нарушаване на обществения ред, мерки ще бъдат взети, но всеки служител има право да извършва протестни действия ако спазва необходимите за това законови разпоредби”, заяви Костов.

Гранични полицаи от РДГП-Елхово разкриха контрабандна схема през турско-българската граница. Задържани са петима български и четирима турски граждани с над 5 100 000 къса контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР. Настоящата реализация е най-доброто доказателство за това, че охраната на границата е на много високо ниво.

Заловените количества са първите толкова големи, задържани на зелена граница. Това се случва благодарение на всеотдайната работа на служителите на ГД „Гранична полиция“. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той използва повода, за да поздрави всички граничари, които всеотдайно изпълняват своите задължения при ежедневно натоварване от засиления миграционен натиск.

elgosДиректорът на РДГП-Елхово комисар Радослав Сотиров оповести подробности около проведената успешна реализация. При акцията на служители на регионалната дирекция са задържани в непосредствена близост до българо-турската граница четирима турски граждани. Те са преминали незаконно граничната бразда с трактор и камион. И двете моторни превозни средства са с турска регистрация. С тях чужденците са прекарали през зелената граница 5 118 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Установено е, че контрабандната стока е претоварена близо до хижа в района на село Странджа, община Болярово, в друг товарен автомобил с българска регистрация.

Задържани са и петима българи – наемателят на хижата, негов работник и трима мъже от Бургас. И в българските, и в турските граждани са открити работещи радиостанции. В хижата е намерен боен пистолет. Окръжният прокурор Дойчин Дойчев уточни, че на четиримата турски граждани са наложени 72-часове мерки за задържане, петимата българи са отведени в ареста за срок до 24 часа.

Започнато е досъдебно производство по чл. 243, ал. 4 – за контрабанда. Продължават процесуално-следствените действия за изясняване формата на съпричастност на всеки един от задържаните към деянието. По закон цигарите и превозните средства подлежат на конфискация в полза на държавата, допълни прокурор Дойчев.


Статията е публикувана на 6 ноември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА