Видео и снимки: Коледен концерт на Община Елхово

Публикувано преди 6 години  |  Видео, Общество, Снимки

В навечерието на коледните празници традицията повелява в град Елхово да се проведе концерт посветен на Коледа. След кратко прекъсване поради ремонтни дейности, културното средище бе отново мястото, което събра жителите и гостите на Елхово.

В рамките само на три месеца сградата на Читалище Развитие бе основно ремонтирана, чрез успешно реализиран проект на Община Елхово по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. Външната фасада бе изцяло санирана, напълно бе ремонтиран покрива на читалището, обновена бе електрическата инсталация, бяха поставени нови осветителни тела, изцяло бе обновена уникалната за региона оркестрина, а цялата сграда се сдоби с нова отоплителна инсталация. Тези дейности бяха допълнение на изпълнения вече проект преди броени години, чрез който тогава се реновира предимно вътрешната част на сградата, както и зрителният салон. Чрез изпълнението на тези два взаимно-допълващи се проекта, сградата на Читалище Развитие придоби напълно нов, модерен европейски вид.

Тази вечер на сцената децата на Елхово се обърнаха към всички зрители, близки и приятели за да ги дарят с обичта и таланта си. В празничната програма се включиха децата от школите на Читалище Развитие – Елхово и ЦПЛР-ОДК-Елхово. В концертната програма взеха участие грациите от балетната школа при Читалище Развитие с ръководител Милена Вълева, мажоретките от ОДК-Елхово с ръководител Цветанка Христова, децата от вокална група при ДГ Невен с ръководител Вълка Ангелова, вокалните групи към читалището с ръководител Елена Иванова, децата от вокална група при ДГ Надежда с ръководител Пенка Стоянова, Стойка Шидерова, Кина Димова и Таня Кръстева, танцов състав „Младо Тракийче“ с ръководител Марина Ковачева, състави от две възрастови групи на ДюТС Яница с ръководител Цветанка Христова и вокална група „Яница“ с ръководител Стоян Панев.

В края на концерта участниците в знак на благодарност, получиха кошница с цветя от кмета на община Елхово – Петър Киров, а за всяко дете участник в концертната програма имаше предвидени и допълнителни лакомства благодарение на ръководството на Община Елхово.


Статията е публикувана на 21 декември 2017

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА