Община Елхово изготви Програма за празника на град Елхово

Публикувано преди 6 години  |  Видео, Общество

Празникът на град Елхово, който обединява по неповторим начин всяка година жителите на нашия красив град. За поредна година той ще предложи богата палитра от събития и емоции за всички нас. В духа на създадената традиция за превръщане на празника на града в едно общоградско тържество, всеки ще намери своето събитие в изготвената вече празнична програма от организаторите в лицето на Община Елхово. В нея са включени няколко концерта, сред които и на децата от град Елхово, в допълнение тя е изпълнение с различни културни, спортни и развлекателни прояви. Отново ще има и театрална постановка на самодейците от град Елхово.

Тържествата ще започнат на 26 март в обновеното културно средище в град Елхово – НЧ „Развитие-1893“, с изложба на местни творци, а само половин час по-късно в зрителна зала Велко Кънев, ще стартира концерт на самодейни състави към читалище „Развитие-1893” гр. Елхово.

Ден по късно на 27 март ще бъде официалната премиера на спектакъла на самодеен театрален състав към читалище „Развитие-1893” гр.Елхово. Тази година самодейният театрален колектив ще предложат на обичайно препълнената зрителна зала постановката „Милионерът – от Йордан Йовков“. В роли ще видим самодейните актьори Петър Бързулов, Мария Александрова, Цветан Маринов, Георги Янчев, Евдокия Атанасова, Алексия Василева, Мария Кичукова, Грета Стоянова, Тоника Гандова, Тодор Иванов, Атанас Ковачев, Илиян Георгиев, Димитър Чернилов. Постановката отново е на Ивана Кърева, а сценографията е на Георги Янчев.

В празничната програма още ще можем да видим в изложбената зала на ул. Пирот към Етнографско-археологически музей гр.Елхово, откриване на Ретроспективна изложба „Железницата Ямбол-Елхово 101 години история“.

На 30 март талантливите деца към ЦПЛР-ОДК Елхово, ще представят концерт „Децата на Елхово празнуват“.

На 31 март /събота/ ще се проведе детски футболен турнир, празничен парад с участието на Духов оркестър и мажоретен състав, придружен от фолклорен концерт, а вечерта ще завърши с празничен концерт на Емануела, който ще завърши отново със зрелищни фойерверки.

На 1 април ще се проведе традиционен пешеходен поход по екопътека „Дервент”.


Статията е публикувана на 14 март 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА