Снимки: Лазарската група от ДГ „Надежда“ – Елхово зарадваха общинска администрация

Публикувано преди 4 години  |  Образование, Снимки

Лазаровден, Цветница, Великден – светли Християнски празници, които озаряват сърцата и душите на християните по целия свят! Празници, които събират семействата в дома, близки и познати в черквата, правят хората по-благосклонни и добри. Великото Христово Възкресение е голяма радост и надежда. Звън на камбани огласява събитието и в дома си всеки отнася част от светлината на Великденските свещи за здраве и благополучие, топлина и обич.

Седмицата преди Великден празнуваме Лазаровден и Цветница. В тези дни по традиция малки момичета подготвят песни и танци за дома и семейството и благославят стопаните на домовете, които посещават.

Момичетата от група „Звънче” на ДГ ”Надежда”, с учителки Станка Хаджиева, Грета Стоянова и с помощта на музикалното изпълнение на Пенка Стоянова, научиха лазарски песни и танци, за да поздравят родители, близки на децата, както и децата от останалите групи в детската градина. Днес Лазарската от ДГ „Надежда“ посети Община Елхово, за да им пожелаят със своите песни и танци весели Великденски празници!

Като домакин г-жа Кючукова – зам. кмет на община Елхово отправи благодарност към малките лазарки и техните ръководители за това, че съхраняват българските традиции и обичаи. Тя им пожела все така да бъдат усмихнати, лъчезарни и много весели моменти по време на великденските празници.Статията е публикувана на 18 април 2019


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »