Снимки: Лазарската група от ДГ „Надежда“ – Елхово зарадваха общинска администрация

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

Лазаровден, Цветница, Великден – светли Християнски празници, които озаряват сърцата и душите на християните по целия свят! Празници, които събират семействата в дома, близки и познати в черквата, правят хората по-благосклонни и добри. Великото Христово Възкресение е голяма радост и надежда. Звън на камбани огласява събитието и в дома си всеки отнася част от светлината на Великденските свещи за здраве и благополучие, топлина и обич.

Седмицата преди Великден празнуваме Лазаровден и Цветница. В тези дни по традиция малки момичета подготвят песни и танци за дома и семейството и благославят стопаните на домовете, които посещават.

Момичетата от група „Звънче” на ДГ ”Надежда”, с учителки Станка Хаджиева, Грета Стоянова и с помощта на музикалното изпълнение на Пенка Стоянова, научиха лазарски песни и танци, за да поздравят родители, близки на децата, както и децата от останалите групи в детската градина. Днес Лазарската от ДГ „Надежда“ посети Община Елхово, за да им пожелаят със своите песни и танци весели Великденски празници!

Като домакин г-жа Кючукова – зам. кмет на община Елхово отправи благодарност към малките лазарки и техните ръководители за това, че съхраняват българските традиции и обичаи. Тя им пожела все така да бъдат усмихнати, лъчезарни и много весели моменти по време на великденските празници.


Статията е публикувана на 18 април 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА