Снимки: Лазарската група от ДГ „Надежда“ – Елхово зарадваха общинска администрация

Публикувано преди 3 години  |  Образование, Снимки

Лазаровден, Цветница, Великден – светли Християнски празници, които озаряват сърцата и душите на християните по целия свят! Празници, които събират семействата в дома, близки и познати в черквата, правят хората по-благосклонни и добри. Великото Христово Възкресение е голяма радост и надежда. Звън на камбани огласява събитието и в дома си всеки отнася част от светлината на Великденските свещи за здраве и благополучие, топлина и обич.

Седмицата преди Великден празнуваме Лазаровден и Цветница. В тези дни по традиция малки момичета подготвят песни и танци за дома и семейството и благославят стопаните на домовете, които посещават.

Момичетата от група „Звънче” на ДГ ”Надежда”, с учителки Станка Хаджиева, Грета Стоянова и с помощта на музикалното изпълнение на Пенка Стоянова, научиха лазарски песни и танци, за да поздравят родители, близки на децата, както и децата от останалите групи в детската градина. Днес Лазарската от ДГ „Надежда“ посети Община Елхово, за да им пожелаят със своите песни и танци весели Великденски празници!

Като домакин г-жа Кючукова – зам. кмет на община Елхово отправи благодарност към малките лазарки и техните ръководители за това, че съхраняват българските традиции и обичаи. Тя им пожела все така да бъдат усмихнати, лъчезарни и много весели моменти по време на великденските празници.Статията е публикувана на 18 април 2019Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »