Искрен Митев: Реакцията на кремълските агенти ме убеди, че трябва да приемем подкрепата на ГЕРБ

„Изключително грозно и срамно. Всички са виновни в една такава ситуация, но от моята перспектива това, което аз видях и най-много ме потресе, бе един човек, избран от българските граждани, … прочети още »

Васил Велев: Ако половината парламент и целият народ са в опозиция, реформи са невъзможни

„ГЕРБ и ПП-ДБ заедно имат 19,6% от гласовете на всички българи, които имат право на глас. 81% близо са гласували не за тях, не ги харесват. Не може с 19-20% … прочети още »

Корман Исмаилов: ДПС очакват своя момент и това не е за добро

„Сега е момент на компромисите. Те се случват, ние ги виждаме. Тези компромиси обаче ще доведат до много висока цена и демократичните сили в лицето на ПП-ДБ ще платят по-висока … прочети още »

Кольо Колев за скандала в НС: Тотално безумие и инфантилизъм

”До голяма степен подозирам, че има връзка с 1 юни – Деня на детето. Много често ми прави впечатление, че когато се оставят народните избраници без контрола на класната, която … прочети още »

Крум Зарков: Бях убеден, че омертата ще се спука

„Удовлетворен съм от приетите текстове. Дълго време защитавам тезата, че държавата не може да си позволи да има дупка в правовата система.“ Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime служебният … прочети още »

Депутат за Ивайла Бакалова: Имало нещо и под дъното. Налага се стандартът „Една комшийка каза“

Депутатът от Раковски Младен Шишков коментира във фейсбук изявата на Ивайла Бакалов в сутрешния блок на Нова телевизия: Не съм виждал Мис България (1999, 2000, 2001…) от десетилетия. В телевизора. … прочети още »

Ренета Инджова: Бандити обхванаха и съдебната система, и медиите

Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който е обхванал и съдебната система, и медийната власт. Това каза в предаването „България, … прочети още »

Каримански: Шизофренно е. ГЕРБ свалиха Асен Василев, сега ще го правят финансов министър

Бюджетната комисия към парламента прие решение за удължаване на сега действащия закон за държавния бюджет. А Асен Василев е предложението за министър на финансите за проектокабинета на „Продължаваме промяната – … прочети още »

Д-р Стойчо Кацаров: Съставянето на правителство не решава политическата криза

„Нито едните, нито другите искат правителство. Това не обещава дълголетие, може би ще издържи до местните избори. Животът на правителството е свързан с битието на главния прокурор. В основата на … прочети още »

Осем министри се явяват на парламентарен контрол

В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен контрол. Повечето министри ще отговарят на три-четири въпроса, докато служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков … прочети още »

Ден на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Представителни военни подразделения на Българската армия ще проведат военни ритуали в цялата страна, с които ще бъде почетена паметта на поета – революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата … прочети още »

Димитър Марков: Виждаме припряно бързане за махането на Гешев

„Ситуацията ескалира изключително много. Ставаме свидетели в момента на едно припряно бързане с цел – постигане на едно определено решение, което много наподобява на начина, по който беше избран главният … прочети още »

Стойчо Стойчев: „Възраждане“ няма капацитет, за да свали с протести бъдещото правителство

„Нагласата за общо управление съществува отдавна поне на лидерско равнище в ГЕРБ и ПП-ДБ. Причините за всички тези отлагания и драматургия са начинът, по който трябва това да се покаже … прочети още »