Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара

Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Аварийни екипи работят по отстраняване на проблема. Движението е преустановено … прочети още »

Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ „Козлодуй“

Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ ядреният физик проф. Георги Касчиев по повод приетото вчера от служебното правителство решение за … прочети още »

Наградиха наши военни, помагали след разрушителните трусове в Турция и Сирия

Военнослужещи от състава на 16-а авиобаза Враждебна и медици от Военномедицинска академия, които участваха в дейностите в помощ на пострадалите от голямото земетресение в Република Турция в началото на февруари, … прочети още »

20 години затвор за млада жена от Скравена, блъскала бебето си в табла на метално легло

Подсъдимата М.Б. (на 21 години), предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, е призната за виновна за извършен от нея опит за умишлено убийство на малолетния … прочети още »

Нинова: Да се спре временно вносът от Украйна, а внесените яйца да не стигат до търговската мрежа

„По повод изнесената от Съюза на птицевъдите информация за контрабанден внос на 2.5 млн. броя яйца от Украйна, бързото решение и за защита на българските производители, и на населението, е … прочети още »

Търсят се 10 000 специалисти за IT сектора и аутсорсинг услугите, заплати – от 3000 до 10 000 лева

Над 10 хиляди са свободните работни позиции в IT-сектора и аутсорсинг услугите в България. Това съобщиха във Велико Търново от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии. Високотехнологичният бизнес у … прочети още »

5 лв. за козунак по Великден

Цената на масовия козунак за предстоящите великденски празници ще е между 3 лв. и 5 лв., прогнозира Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Националния браншовия съюз на хлебарите и … прочети още »

Платихме 1.16 милиарда евро по 7-годишни облигации, емитирани през 2016 година

Министерството на финансите изплати 1 165,45 млн. евро в полза на държателите на седемгодишни еврооблигации на Република България, които са част от емитираните през март 2016 г. на международните капиталови … прочети още »

МОН със софтуер срещу плагиатство с база данни от над 35 млн. научни източници

Софтуерът срещу плагиатство, предоставен от МОН безплатно на българските университети и научни организации, разполага с база данни от над 35 млн. научни източници. При анализ на дадена писмена работа той … прочети още »

Иван Шишков потвърди: Вдигаме тол таксите с 50%

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков потвърди за предстоящото увеличение на тол таксите с 50 процента, след като това бе отложено в края на миналата година с … прочети още »