Снимки: Екскурзия до гр. Котел за деца от ДГ“Надежда“

Публикувано преди 3 години  |  Образование, Снимки

На 10.05.2019г. , децата от подготвителна група „Звънче“, със своите учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова, помощник-възпитателка Дияна Топчиева, медицинска сестра Ани Владева, посетиха Природонаучния музей в гр.Котел.

Екскурзията беше организирана с родителите на децата, като всяко дете беше придружавано освен от учителките си и от един родител. В края на всяка учебна година за децата от подготвителните групи ДГ“Надежда“ организира екскурзия с познавателна цел, обикновено с родителите и това е раздялата им с детската градина. Вълненията и изживяванията са незабравими.

Основоположник на природонаучния музей в Котел е местния учител-естественик Васил Георгиев, който в продължение на 60 години събира образци от района на Котел. Създава богата сбирка от вкаменелости, насекоми, риби, земноводни, влечуги и птици.

Децата от групата с огромен интерес изслушаха беседата от уредника в музея, относно животните и разгледаха експонатите в музея. Видяха много познати видове животни, насекоми, риби, птици, с други се запознаха в момента.

Следобедът децата изкараха в красивия парк със съоръжения за игра и заведения за хранене. Котел се намира в Балкана, природата е красива, паркът около музея – богат с растителност, сред която са разположени люлки и пързалки за децата. Удовлетворени бяха всички желания – весели игри за децата, осигурен обяд от детската градина. Всички си тръгнаха със сувенири и магнити за спомен.

Тази екскурзия беше едно приятно изживяване, което никога няма да се забрави. Наесен на децата от група “Звънче“ им предстои отиване в училище и това пътуване ще остане като неповторим спомен с учителите и приятелите от детска градина „Надежда“.Статията е публикувана на 13 май 2019Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »