Снимки: Екскурзия до гр. Котел за деца от ДГ“Надежда“

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

На 10.05.2019г. , децата от подготвителна група „Звънче“, със своите учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова, помощник-възпитателка Дияна Топчиева, медицинска сестра Ани Владева, посетиха Природонаучния музей в гр.Котел.

Екскурзията беше организирана с родителите на децата, като всяко дете беше придружавано освен от учителките си и от един родител. В края на всяка учебна година за децата от подготвителните групи ДГ“Надежда“ организира екскурзия с познавателна цел, обикновено с родителите и това е раздялата им с детската градина. Вълненията и изживяванията са незабравими.

Основоположник на природонаучния музей в Котел е местния учител-естественик Васил Георгиев, който в продължение на 60 години събира образци от района на Котел. Създава богата сбирка от вкаменелости, насекоми, риби, земноводни, влечуги и птици.

Децата от групата с огромен интерес изслушаха беседата от уредника в музея, относно животните и разгледаха експонатите в музея. Видяха много познати видове животни, насекоми, риби, птици, с други се запознаха в момента.

Следобедът децата изкараха в красивия парк със съоръжения за игра и заведения за хранене. Котел се намира в Балкана, природата е красива, паркът около музея – богат с растителност, сред която са разположени люлки и пързалки за децата. Удовлетворени бяха всички желания – весели игри за децата, осигурен обяд от детската градина. Всички си тръгнаха със сувенири и магнити за спомен.

Тази екскурзия беше едно приятно изживяване, което никога няма да се забрави. Наесен на децата от група “Звънче“ им предстои отиване в училище и това пътуване ще остане като неповторим спомен с учителите и приятелите от детска градина „Надежда“.


Статията е публикувана на 13 май 2019
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Няма как да позволим хората да продължат да живеят с усещането, че ...
Тютюнопроизводителите ще получат 70 милиона лева като преходна национална за тазгодишната кампания ...
Бюджетите на българските клубове не са най-лесното нещо за намиране. Например пишем ...
През последните 12 години шампион на България по футбол неизменно е Лудогорец ...
Кремъл все повече насърчава реториката за "сънародниците на Русия в чужбина", сред ...
Турското министерство на отбраната е получило от САЩ проектодоговор за продажбата на ...