Снимки: Екскурзия до гр. Котел за деца от ДГ“Надежда“

Публикувано преди 4 години  |  Образование, Снимки

На 10.05.2019г. , децата от подготвителна група „Звънче“, със своите учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова, помощник-възпитателка Дияна Топчиева, медицинска сестра Ани Владева, посетиха Природонаучния музей в гр.Котел.

Екскурзията беше организирана с родителите на децата, като всяко дете беше придружавано освен от учителките си и от един родител. В края на всяка учебна година за децата от подготвителните групи ДГ“Надежда“ организира екскурзия с познавателна цел, обикновено с родителите и това е раздялата им с детската градина. Вълненията и изживяванията са незабравими.

Основоположник на природонаучния музей в Котел е местния учител-естественик Васил Георгиев, който в продължение на 60 години събира образци от района на Котел. Създава богата сбирка от вкаменелости, насекоми, риби, земноводни, влечуги и птици.

Децата от групата с огромен интерес изслушаха беседата от уредника в музея, относно животните и разгледаха експонатите в музея. Видяха много познати видове животни, насекоми, риби, птици, с други се запознаха в момента.

Следобедът децата изкараха в красивия парк със съоръжения за игра и заведения за хранене. Котел се намира в Балкана, природата е красива, паркът около музея – богат с растителност, сред която са разположени люлки и пързалки за децата. Удовлетворени бяха всички желания – весели игри за децата, осигурен обяд от детската градина. Всички си тръгнаха със сувенири и магнити за спомен.

Тази екскурзия беше едно приятно изживяване, което никога няма да се забрави. Наесен на децата от група “Звънче“ им предстои отиване в училище и това пътуване ще остане като неповторим спомен с учителите и приятелите от детска градина „Надежда“.Статията е публикувана на 13 май 2019


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »