Първи и втори награди от два фолклорни фестивала децата от ДГ “ Надежда“ и празник, по-случай празника на детето – 1 юни

Публикувано преди 5 години  |  Общество

С интересни и забавни дейности деца , учители  и родители  отбелязаха детския празник 1 юни. Децата от групите „Щурче“ с учителки Кина Димова и Таня Кръстева, помощник-възпитател Златка Ташева и от група „Маргаритка“ с учителки Пенка Стоянова и Мария Куртева и помощник-възпитателка  Мима Чапкънова, занесоха събраните пластмасови капачки  в кампанията „Капачки за бъдеще“, в поставеното изработено „сърце“, в двора на болницата. Те знаят, че с това ще подпомогнат една добра кауза – ремонт и оборудване на детско отделение в местната болница!. След това всички заедно пуснаха към небето пълни с хелий балони, с послания  за мир и щастливо детство! Тичаха на воля и правиха сапунени балони, които родителите им подариха! Тропнаха хорце, играха любими подвижни-музикални игри.

Децата от трите групи: „ Червена шапчица“ с учителки Елена Ламбова и Стойка  Шидерова и помощник-възпитателка Николина Димова; група „Славейче“ с учителки Женя Михайлова и Ваня Недялкова и помощник-възпитателка Мариана Иванова; група  „Слънчо“ с учителки Мария Тонева и Вася Георгиева и помощник-възпитателка  Ана Иванова построиха своя детски екоград  „Мечта“  от отпадъчни материали.  От кашони направиха жилищни сгради – блокове, къщи, болница, детска градина, училище, полиция, детски площадки за игра, улици с храсти , дървета и пейки, лампи, кошове за отпадъци  и др. Градът светна чист и подреден и ще обогати екокабинета, изграден в приземния етаж на детската градина! Децата рисуваха, оцветяваха, изрязваха, лепиха , фантазираха, за да се получи градът от мечтите им! А децата от групите „Щурче“ и „Маргаритка“ разгледаха  екограда  в готов вид!

Децата получиха подаръци за групите от своите родители, почерпиха се със сладки,  потанцуваха и попяха! Майката на Хриси от група „Червена шапчица“, Мариана Димитрова поднесе подаръците на децата! Майката на Вики от група „ Славейче“, Ивелина Братанова  подари на децата  различни играчки. Децата оцветяваха гипсови фигурки, пуснаха хвърчило, рисуваха на асфалт и се забавляваха.

В двата филиала в селата Маломирово и Бояново децата също се веселиха, рисуваха, танцуваха и пяха, пускаха хвърчила и балони,  за деня на детето.

Децата от танцовата група с ръководител Марина Ковачева получиха първа награда на фестивала „Върбова свирка свири“ в град Болярово и втора награда на фестивала „Тунджа пее и танцува „ ,в Елхово! Милана Велева получи първа награда за своите народни песни на фестивала „Върбова свирка свири“ в град Болярово , а Диана Танчева получи поощрителна награда на същия фестивал. Диана Танчева получи втора награда за народните си песни на фестивала „Тунджа пее и танцува“ в Елхово. Двете момичета бяха подготвени от Пенка Стоянова!

Благодарим колеги за добрата професионална подготовка на децата! Браво на децата! Поздравления и за родителите, които ги придружиха и на двата фестивала!

Нека децата ни да растат здрави и щастливи, да имат прекрасно детство, наситено със красиви и запомнящи се моменти! Щастливи сме, че сме част от вашия свят, ние, вашите учители!


Статията е публикувана на 3 юни 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА