Първи и втори награди от два фолклорни фестивала децата от ДГ “ Надежда“ и празник, по-случай празника на детето – 1 юни

Публикувано преди 4 години  |  Общество

С интересни и забавни дейности деца , учители  и родители  отбелязаха детския празник 1 юни. Децата от групите „Щурче“ с учителки Кина Димова и Таня Кръстева, помощник-възпитател Златка Ташева и от група „Маргаритка“ с учителки Пенка Стоянова и Мария Куртева и помощник-възпитателка  Мима Чапкънова, занесоха събраните пластмасови капачки  в кампанията „Капачки за бъдеще“, в поставеното изработено „сърце“, в двора на болницата. Те знаят, че с това ще подпомогнат една добра кауза – ремонт и оборудване на детско отделение в местната болница!. След това всички заедно пуснаха към небето пълни с хелий балони, с послания  за мир и щастливо детство! Тичаха на воля и правиха сапунени балони, които родителите им подариха! Тропнаха хорце, играха любими подвижни-музикални игри.

Децата от трите групи: „ Червена шапчица“ с учителки Елена Ламбова и Стойка  Шидерова и помощник-възпитателка Николина Димова; група „Славейче“ с учителки Женя Михайлова и Ваня Недялкова и помощник-възпитателка Мариана Иванова; група  „Слънчо“ с учителки Мария Тонева и Вася Георгиева и помощник-възпитателка  Ана Иванова построиха своя детски екоград  „Мечта“  от отпадъчни материали.  От кашони направиха жилищни сгради – блокове, къщи, болница, детска градина, училище, полиция, детски площадки за игра, улици с храсти , дървета и пейки, лампи, кошове за отпадъци  и др. Градът светна чист и подреден и ще обогати екокабинета, изграден в приземния етаж на детската градина! Децата рисуваха, оцветяваха, изрязваха, лепиха , фантазираха, за да се получи градът от мечтите им! А децата от групите „Щурче“ и „Маргаритка“ разгледаха  екограда  в готов вид!

Децата получиха подаръци за групите от своите родители, почерпиха се със сладки,  потанцуваха и попяха! Майката на Хриси от група „Червена шапчица“, Мариана Димитрова поднесе подаръците на децата! Майката на Вики от група „ Славейче“, Ивелина Братанова  подари на децата  различни играчки. Децата оцветяваха гипсови фигурки, пуснаха хвърчило, рисуваха на асфалт и се забавляваха.

В двата филиала в селата Маломирово и Бояново децата също се веселиха, рисуваха, танцуваха и пяха, пускаха хвърчила и балони,  за деня на детето.

Децата от танцовата група с ръководител Марина Ковачева получиха първа награда на фестивала „Върбова свирка свири“ в град Болярово и втора награда на фестивала „Тунджа пее и танцува „ ,в Елхово! Милана Велева получи първа награда за своите народни песни на фестивала „Върбова свирка свири“ в град Болярово , а Диана Танчева получи поощрителна награда на същия фестивал. Диана Танчева получи втора награда за народните си песни на фестивала „Тунджа пее и танцува“ в Елхово. Двете момичета бяха подготвени от Пенка Стоянова!

Благодарим колеги за добрата професионална подготовка на децата! Браво на децата! Поздравления и за родителите, които ги придружиха и на двата фестивала!

Нека децата ни да растат здрави и щастливи, да имат прекрасно детство, наситено със красиви и запомнящи се моменти! Щастливи сме, че сме част от вашия свят, ние, вашите учители!Статията е публикувана на 3 юни 2019


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »