Допълнителна работа по български език и литература в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 10 месеца  |  Образование

В двата филиала на ДГ “Надежда“, в селата Маломирово и Бояново, през настоящата учебна година са сформирани четири групи за допълнително изучаване на български език и литература. Групите включват по 6 деца, при които се наблюдават проблем при общуването на български език. Повечето деца срещат трудности при съставяне на изречение и кратък текст. В работата с децата учителите изискват правилно произношение на думите, защото част от тях имат артикулационни проблеми и срещат трудност. Слушат с интерес български народни приказки и с желание участват при драматизацията им. На празника на Християнското семейство децата представиха драматизация по приказката „Дядо и ряпа“, като показаха , че заедно всички в семейството, задружно могат да постигнат успех. По проекта са закупени интересни книжки с български народни приказки, дидактични материали – карти, пъзели и за всяко дете книжка за писане на печатните букви от българската азбука. Децата разказват за себе си, за своя приятел в детската градина или домашен любимец, за любим сезон от годината и защо точно той. Когато разказват, децата обичат да рисуват картини от преживявания. Опитват се да научават наизуст кратки стихчета. Разказват за семейството си, за очакванията им по Коледа. Разказват по една и повече картини, както и част от познат текст.

Планираните теми са разнообразни , работи се с различни методи и подходи, за да се ангажира вниманието на децата, за по-лесно и бързо усвояване на правилен български език, което включва – развитие на речта, граматически правилна реч, звукова култура, възприемане и пресъздаване на литературно произведение, обогатяване на речника.

Децата се включват с желание в заниманията. Научават нови художествени произведения, приказки, стихове и разкази, повишава се интереса им към книжките , както и отношението им към тях. Опитват се да съчиняват приказки и гатанки и да работят в малки групи.Статията е публикувана на 3 декември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »