Макрон разговаря със Зеленски

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Френският президент Еманюел Макрон снощи е разговарял по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски в момент, когато западните лидери се стремят да укрепят отношенията си с Украйна на фона на наскорошните руски атаки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Канцеларията на Макрон съобщи, че двамата лидери са обсъдили неотдавнашните посещения на Зеленски в Лондон, Париж и в Брюксел и че Макрон е потвърдил пред Зеленски подкрепата на НАТО за повече военни доставки за Украйна. Френският президент също така е потвърдил подкрепата си за състоящ се от 10 точки мирен план, изложен от Зеленски по време на разговора.

Междувременно Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че украинските военни нанасят „извънредно значителни“ загуби на руските сили в източната част на Донбас. „Ситуацията е много сложна. И ние се сражаваме. Ние разбиваме нашествениците и нанасяме извънредно значителни загуби за Русия“, каза Зеленски.

Украинският президент спомена няколко града в Донбас, където сраженията са съсредоточени от месеци, като заяви, че „колкото повече загуби търпи Русия там, в Донбас – в Бахмут, Угледар, Маринка, Кременна – толкова по-бързо ще успеем да прекратим тази война с победа на Украйна“.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 20 февруари 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »