Френските войски се изтеглиха от Буркина Фасо

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Франция и Буркина Фасо официално отбелязаха изтеглянето на френските специални части от западноафриканската страна с церемония по спускане на флага в базата, в която бяха разположени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналия месец Буркина Фасо даде на Франция срок от 30 дни да изтегли военнослужещите, които бяха между 200 и 400 души.

Отпътуването на френските сили бележи нова глава в борбата на африканската страна с ислямистките групировки, свързани с Ал Каида и „Ислямска държава“, които завладяха обширни територии и принудиха милиони жители на района Сахел да напуснат домовете си.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 20 февруари 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »