Шефът на НСОРБ: Целият ни мандат премина в омагьосан кърг от кризи и избори

21 февруари 2023 13:02  |  България

Ясно е, че ще продължим да живеем в често променяща се външна среда и затова трябва да се научим да работим и в нея, както се научихме да работим и по време на ковид кризата. Това каза Даниел Панов, председател на управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), на откриването на 36-ото заседание на Общото събрание на сдружението, съобщи БТА.

Присъстващите отдадоха почит на загиналите при земетресението в Турция и Сирия с едноминутно мълчание.

Общините първи организираха пунктове за дарения, кампании за набиране на средства за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, посочи той. Поклон пред това, което всички направихте за пострадалите в Турция и Сирия, благодаря ви, добави Панов.

В днешния ден имам усещането, че отново сме в дежавю, отново сме в поредица от кризи, страната ни се готви за избори, сякаш целият ни мандат премина в този омагьосан кръг, но в същото време всекидневно ни заливат нови и нови ангажименти и проблеми, коментира Панов.

Искам да ви благодаря, че намирате сили и воля да се справяте с всички тези трудности, че успявате с цената на максималната мобилизация да отговорите на очакванията на хората и да ги подкрепите в несигурното им ежедневие, посочи Панов. Той каза, че днес им предстои да извлекат поуките от работата си през изминалата година и да определят следващите си стъпки.

Осъзнаваме, че е голяма вероятността външната среда отново да промени програмата и нашите приоритети, но в същото време не желаем да спрем работата по стратегическите си цели и по нашите задачи, добави той.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО