Румен Радев: В други държави трафикантите лежат десетки години, а у нас – 5 месеца

21 февруари 2023 14:02  |  България

Държавният глава Румен Радев смята, че правораздавателните органи трябва да подходят по коренно различен начин към престъпленията от трафик на мигранти, съобщи БТА.

В първи коментар пред медиите, след като миналия петък когато 18 мигранти от Афганистан се задушиха в тайник на камион изоставен край Локорско от каналджиите, Румен Радев каза:

„Показателно е, че в други държави за същите престъпления се получават десетки години затвор. А при нас трафиканти, заловени от органите, но получили споразумение с прокуратурата, получават – виждате, до 5 месеца. И това е покана към тях отново да извършват същите престъпления.

Що се отнася до самохвалството за нулева миграция преди години. Тази нулева миграция означава политика на снишаване на бездействие. Нека си спомним какво беше тогава – масово преминаване на границата, безпрепятствено, към Лъвов мост. Спомняте ли си какво представляваше Лъвов мост?“.

Държавният глава потвърди, че в четвъртък у нас пристигат експерти на Европейската комисия, които да подпомогнат борбата с миграцията. Радев очаква страната ни да получи и значителна подкрепа, и като финансови средства и като оборудване за охрана на границата ни.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО