Трети март – свята дата за всеки ученик от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме дните, носещи дух на патриотизъм. Длъжни сме да се прекланяме и да учим децата да свеждат глава пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър и непоклатим български дух извоюваха свободата ни.

Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово – засвидетелстваха своята безгранична почит и уважение към героите на България с тържество по повод трети март – Национален празник на Република България.

Директорът на училището Светлана Стоянова приветства ученици и учители, като пожела мир и ясно бъдеще за родината ни. Празникът продължи с песента „Обичам те, България“ в изпълнение на Мария Димитрова от III Б клас и Джанина Николова от VII Б клас. Седмокласници представиха в рецитал историческото време, патриотизма и надеждите за България, а емоционалното изпълнение на Иван – Вазовото „Възпоминание на Батак“ от първокласника Тихомир Желязков предизвика вълнения и бурни ръкопляскания. С танц завърши тържественото отбелязване на Националния празник на Република България в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово.Статията е публикувана на 2 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »
Еуфория в Разград
На огромен интерес и пълен стадион ще се радва националният отбор на България в европейската квалификация с ... прочетете още »
Бус помете три коли и пешеходец в Ямболско
Бус помете три паркирани коли и бъсна пешеходец в Ямбол, предаде Radio 999 BG. Катастрофата е станала ... прочетете още »
Индия е недоволна: Русия не изпълнява оръжейните си поръчки
Поради войната в Украйна Русия не е в състояние да изпълни жизненоважни отбранителни поръчки, които е поела ... прочетете още »
Еди Хърн със сензационно предложение в бокса
Един от водещите промоутъри в бокса в момента – Еди Хърн, предлага четиримата най-известни атлети сега в ... прочетете още »