Децата от ДГ „Невен“ отбелязаха Националния празник 3 март (+снимки)

2 март 2023 14:08  |  Образование

Трети март e свещена дата, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история, въплъщение на едно начало, възкресение на един народ.  Дори и в най-тъмните години на робството българският народ успява да съхрани своята вяра, език и традиции и не чака даром да получи свободата си.

Българската свобода има своите герои, които ние днес почитаме, свеждайки смирено глава.

В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Прекланяме се пред геройския подвиг на борците за свобода, които с върховна саможертва и любов към отечеството, с храбър и непреклонен български дух, извоюваха свободата ни!

Децата от ДГ „Невен“ отбелязаха святата дата с различни дейности:

Децата от група ,,Приятели“ с  учители Ваня Иванова и Тонка Хаджиева чрез презентация се запознаха с символите и героите на освобождението и направиха тематично табло.

Децата от група ,,Детско царство“ с учители Петя Дикова и Женя Христова изгледаха презентация и пяха тематични песни.

Децата от група ,,Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова  направиха книжка, посветена на Трети март и пяха празнични песни.

Децата от група ,,Бърборани – сладурани“ с учители Красимира Михалева и Снежана  Желева отбелязаха видната дата с презентация за героичното минало на България, беседа по темата и оцветиха картинки на най-величествените символи на свободата- българското знаме и паметникът Шипка.

Децата от група ,,Звънче“ с учители Марина Ковачева и Мария Георгиева   отбелязаха празника с тематични песни, стихчета, рисунки и презентация за празника.

Децата от група ,,Здравец“ с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева гледаха презентация на тема: „ Българио, родина мила“ и направиха националното знаме.

Децата от група ,,Усмивка“ с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова почетоха деня на Освобождението на България с патриотични песни и рисунки.

Децата от група ,,Слънце“ с учители Мария Узунова и Диляна Митева изгледаха презентация, рецитираха стихотворения и изслушаха химна на България.

Честит национален празник!



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО