ОУ „Хаджи Димитър“ – село Гранитово организира празничен концерт, посветен на Националния празник на България (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

В навечерието на една от най-светлите дати в нашата история – трети март, в ОУ „Хаджи Димитър“ – село Гранитово се състоя празничен концерт, посветен на Националния празник на България.

С почит и преклонение към делата на предците, извървели дълъг и труден път към свободата и към героите, отдали живота си, за да я има България, учениците от трети и пети клас изпълниха възрожденските патриотични песни „Вятър ечи“, „Боят настана“ и „Хубава си, моя горо“.

Най-малките участници създадоха празнично настроение с песните „Знамето ни е трицветно“ и „Родина“. Стихотворенията „Обич“ и „Що е татковина“, в изпълнение на учениците от трети и четвърти клас, докоснаха публиката.

Присъстващите с ентусиазъм отговаряха на въпроси, свързани с нашата родина, развяваха родния трибагреник и пяха, заедно с участниците. Това е доказателство, че обичта към България е в сърцата ни.Статията е публикувана на 2 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Драгомир Стойнев: ГЕРБ и ПП не искат редовно правителство
„Не съм убеден, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ искат редовно правителство. Тях повече ги устройва хаоса“. Това ... прочетете още »
Глас народен! Одобрението за Джо Байдън се доближи до минимума, сочи проучване зад Океана
Одобрението за президента Джо Байдън бележи лек спад в сравнение с равнището от предишния месец, но е ... прочетете още »
Албания атакува остро Великобритания: Това е позор!
Албанският министър-председател Еди Рама остро упрекна британския министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман за коментарите ѝ относно ... прочетете още »
Бащата на Макс с любопитни думи за Чеко Перес
Йос Верстапен каза доста любопитни думи за Чеко Перес. Изказването на бащата на Макс Верстапен дойде след ... прочетете още »
Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара
Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания ... прочетете още »
48 кандидат-депутати са с досиета към Държавна сигурност
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи ... прочетете още »
Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният ... прочетете още »
Германия: Путин трябва да бъде арестуван
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението на Международния наказателен съд да издаде заповед ... прочетете още »