Осми март в Детска градина “Невен” – Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Сред големия брой празници през месец март, денят на майката е уникален и единствен по рода си. Най-милия, най-съкровения и най-затрогващия празник през годината. Дума “мама”, побира в себе си безгранична любов и грижа, търпение и сила.

С много радост, настроение и вълнение всички деца от ДГ “Невен” отправиха своя поздрав и благодарност към обичаните майки.

Денят на мама винаги е изпълнен с много любов, радост, усмивки и дори сълзи от радост.

С много вълнение децата зарадваха своите майки по повод празника на жената.  Облечени в красиви костюми в тематична и празнична атмосфера децата от

група “Слънце” с учители Диляна Митева и Марийка Узунова отправиха поздрав със стихове, сценка, песните- “Сезони”, “Мартенички”, “Аз обичам мама” и народен танц “Посадила баба”.

Бъдещите първокласници от група “Усмивка” с учители Ваня Узунова и Диана Мартинова в уютна обстановка зарадваха майките с празнична програма от песни, стихотворения, танц с ветрила под ръководството на г-жа Цветнка Христова при ЦПЛР град Елхово и игра-предизвикателство с участието на майките “Познай своя портрет”.

Децата от група “Детско Царство” с учители Петя Дикова и Женя Христова поздравиха своите майки с тематични стихчета и песни, танц “Кукла барби” и “Виждам те- гледам те”.

Група “Бърборани-сладурани” с учители Красимира Михалева и Снежана Желева отправиха своя поздрав със сценките “Мама е в командировка” и “Най-красива” , песните “Като мама” и “Обичам те”, танците “Мики Маус” и “танц с воали”.

Децата от група “Доброта” с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова изпяха песните “Мама”, “Моето семейство”, “Мартенички” и танците: “Танц за мама”, “Диско танц”.

Най-малките деца от група “Приятели” с учители Тонка Хаджиева и Ваня Иванова, зарадваха майките с песни и танци преплитащи любовта към мама и нежността на пролетта, която настъпва. Представиха драматизация по приказката “Под гъбата”, а за финал поканиха майките си да се включат в любимата им игра “Мили думи към приятел”.

Децата от яслена група “Слънчо” с мед. сестри Силвана Гендова и Калинка Добрева изпълниха тематични песни, стихчета и танц.

Яслена група “Звездичка” с мед. сестри Светла Нейчева и Стойка Жейнова изпълниха песни, стихчета и танц “Песен за мама”.

С редуването на стихотворения, песни и приказен танц, децата от група “Звънче”- с. Гранитово с учители Мария Георгиева, Марина Ковачева и Даяна Стойчева изпратиха своята обич към своите майки.

Група “Здравец”- с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева отправиха своя поздрав с тематични стихчета, сценка и песните “Мама”, “Тази моя баба”, “Роклята на мама”.

Трогателната атмосфера и вълнуващи мигове, които успяха да създадат малчуганите и с професионализма си г-жа Вълка Ангелова – музикален педагог и учителите по групи ще оставят за дълго мил спомен в сърцата и съзнанието на майки, баби и близки на децата.

Честит празник и поводи за радост и усмивки на всички дами желаят колектива на детска градина “Невен”!Статията е публикувана на 8 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »
Санкциите оставиха руските лекари без учебни трупове
В Русия поради санкциите лекарите нямат достатъчно учебни трупове, за да практикуват нови умения, става ясно от ... прочетете още »
Висша дипломация! Саудитска Арабия размразява отношенията си и със Сирия
Саудитска Арабия и Сирия са се споразумели да отворят отново посолствата си и да възстановят дипломатическите си ... прочетете още »
Музата на Влахович се показа по бански (СНИМКИ)
Каролина Страмаре провокира емоции в мрежата. Тя е сред дамите носителки на титлата "Мис Италия". Страмаре е ... прочетете още »
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »