Конкурсът „Картичка за мама” донесе специална награда за възпитаничка на ДГ „Невен” – Елхово

13 март 2023 09:49  |  Образование

Корнелия Стоянова от група „Бърборан-Сладурани“ към ДГ „Невен“ спечели „Специална награда“ в Петото издание на Националния детски конкурс „Картичка за мама“ на Издателска група „Просвета“.

Корнелия ще получи таблет за рисуване, грамота, книжка и абонамент за платформата е-просвета до края на учебната 2022/2023 година.

В конкурсът имаха право да участват деца на възраст от 3 до 7 години, като всяко дете можеше да участва само с една картичка. Конкурсът в този формат се провежда за пета поредна година.

Детска градина „Невен“ е общинска предучилищна институция в системата на предучилищното и училищното образование с 48 годишна история.

В нея се отглеждат и възпитават деца от 1 до 7 годишна възраст. Разпределени в 10 групи: 2 яслени, 8 градински групи, 6 от които в град Елхово и две изнесени в селата Лесово и Гранитово.

В детската градина работи квалифицират педагогически, медицински и непедагогически персонал, който и до днес успешно съумява да преплита съхраняването на традициите и новаторството в успешното полагане на базови знания, компетентности по отношение на образователно –възпитателния процес и откриването и творческите заложби на децата от града в ранна детска възраст.

Една от успешните дейностите чрез, които се откриват творческите заложби на децата, надграждат се знанията и уменията им по основните образователни направления, организират се съвмести дейности с родителите, подготвят се децата за участие в различни изяви и конкурси на общинско, областно и национално ниво, в които печелят отличия, са „Клубовете по интереси“.

Част от спечелените награди са:
III-та награда в конкурс „Тунджа пее и танцува“ през 2022 година; Грамоти и предметни награди в индивидуални и групови участия в конкурсите  към ЦПЛР Общински детски комплекс – Елхово – „От Коледа до сурва“, „От Баба Марта до Първа пролет“; Национален онлайн конкурс по повод 24-ти май и др.

Спечелените награди радват децата, учителите, родителите и близки на семействата и са стимул са още по-усърдна екипна работа за в бъдеще.

 



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО