Конкурсът „Картичка за мама” донесе специална награда за възпитаничка на ДГ „Невен” – Елхово

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

Корнелия Стоянова от група „Бърборан-Сладурани“ към ДГ „Невен“ спечели „Специална награда“ в Петото издание на Националния детски конкурс „Картичка за мама“ на Издателска група „Просвета“.

Корнелия ще получи таблет за рисуване, грамота, книжка и абонамент за платформата е-просвета до края на учебната 2022/2023 година.

В конкурсът имаха право да участват деца на възраст от 3 до 7 години, като всяко дете можеше да участва само с една картичка. Конкурсът в този формат се провежда за пета поредна година.

Детска градина „Невен“ е общинска предучилищна институция в системата на предучилищното и училищното образование с 48 годишна история.

В нея се отглеждат и възпитават деца от 1 до 7 годишна възраст. Разпределени в 10 групи: 2 яслени, 8 градински групи, 6 от които в град Елхово и две изнесени в селата Лесово и Гранитово.

В детската градина работи квалифицират педагогически, медицински и непедагогически персонал, който и до днес успешно съумява да преплита съхраняването на традициите и новаторството в успешното полагане на базови знания, компетентности по отношение на образователно –възпитателния процес и откриването и творческите заложби на децата от града в ранна детска възраст.

Една от успешните дейностите чрез, които се откриват творческите заложби на децата, надграждат се знанията и уменията им по основните образователни направления, организират се съвмести дейности с родителите, подготвят се децата за участие в различни изяви и конкурси на общинско, областно и национално ниво, в които печелят отличия, са „Клубовете по интереси“.

Част от спечелените награди са:
III-та награда в конкурс „Тунджа пее и танцува“ през 2022 година; Грамоти и предметни награди в индивидуални и групови участия в конкурсите  към ЦПЛР Общински детски комплекс – Елхово – „От Коледа до сурва“, „От Баба Марта до Първа пролет“; Национален онлайн конкурс по повод 24-ти май и др.

Спечелените награди радват децата, учителите, родителите и близки на семействата и са стимул са още по-усърдна екипна работа за в бъдеще.

 Статията е публикувана на 13 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Славена Вътова блести в шармантна рокля (СНИМКИ)
Една от най-големите красавици свързани със спорта Славена Вътова зарадва феновете си в социалните мрежи със снимки, ... прочетете още »
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »
Санкциите оставиха руските лекари без учебни трупове
В Русия поради санкциите лекарите нямат достатъчно учебни трупове, за да практикуват нови умения, става ясно от ... прочетете още »
Висша дипломация! Саудитска Арабия размразява отношенията си и със Сирия
Саудитска Арабия и Сирия са се споразумели да отворят отново посолствата си и да възстановят дипломатическите си ... прочетете още »
Музата на Влахович се показа по бански (СНИМКИ)
Каролина Страмаре провокира емоции в мрежата. Тя е сред дамите носителки на титлата "Мис Италия". Страмаре е ... прочетете още »
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »