Калоян Методиев: Създадоха криза, отрекоха се от нея и сега най-нагло я проектират върху обществото. Бяхме на косъм

Публикувано преди 1 година  |  България

Служебният премиер на Радев цял ден обикаля медиите и сипе лъжи и омраза. Създадоха криза, отрекоха се от нея и сега най-нагло я проектират върху обществото. Вече удрят на ангро – бизнеса, потребителите, социално слабите, партиите, народната банка… Преди три дни, с доклад подготвен на среща в президентството, почти доведоха държавата до ръба на паниката, а банковата система до срив. Бяхме на косъм. Добре, че отговорни партийни лидери, почти всичките ни икономисти, финансови коментатори, журналисти, Българската народна банка (БНБ) застанаха като един и успокоиха хората след безумието на службашите. Адмирации! Моментът беше критичен!

Това написа на страницата си във Фейсбук политологът Калоян Методиев.

Ето още от публикацията на Методиев:

Днес, служебният премиер на Радев прояви продължаваща наглост по телевизиите по повод внесените от служебния кабинет предложения за рязане на разходи и събиране на допълнителни приходи. Донев започна да насъсква едни социални групи срещу други. Най-долнопробно бе изказването му: негодуванието на бизнеса да бъде отнесено към политиците, партиите и народните представители. Девети месец безконтролна власт и отказ да внесат държавния бюджет в последния парламент! Безочие за учебник.

Втора година се правят на богопомазана каста и сипят омраза върху партийната система. Иначе корумпираното им управление въобще не се меси и в тази кампания. Не е ли вече ясно, че партиите, политическата класа, парламента им пречат. Но и това им е малко – започнаха да сатанизират бизнеса, гражданите, синдикати, народната банка… Разделяй, бий, мачкай, обвинявай другите, бягай от отговорност! Това вече са ясни характеристики на фашизоидна власт. Категорично. И тя е пагубна за държавата и обществото.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 18 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО