Панчугов: Ще видим картината от предишния парламент

Публикувано преди 5 дни  |  България

Предизборните кампании на политическите партии предлагат повече от същото. Шансът за промяна на резултата от изборите е минимален. За пореден път се очаква българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват – въпросът за това как да изглежда управлението; коя да е коалицията, която да управлява; дневният ред, по който да се управлява. Очевидно това няма да сработи и българските граждани няма да разрешат тези въпроси, това не е и тяхна работа. Виждаме употреба на същите политически послания, насочени към същите политически групи, основана към същата политическа стратегия, която е радикализация. Това заяви политологът Христо Панчугов в предаването „Клуб Investor“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

„За пореден път ще видим картината от предишния парламент и ще отложим възможността за разплитане на този възел, който тежи на българската политика…Много е трудно, когато посланието е радикализация да се убедят гражданите после за каквито и да е коалиции“.

Панчугов коментира идоклада на финансовия министър Росица Велкова-Желева от седмицата, от който стана ясно, че България е заплашена от фалит и има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност. В доклада на министъра се посочва още, че съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото, като може да се наложи взимането на заем от Международния валутен фонд, за да се спаси фискалната стабилност.

По думите на Панчугов заключенията за фалит са преекспонирани, тъй като в доклада никъде не се говори за него.

„Проблемът идва от възможността на интерпретацията. Когато изведеш заключения без данни, целта е очевидна – и тя е да се правят внушения, да се включи служебното правителство в предизборната кампания“.

Според госта програмата, свързана с данъчни промени на служебното правителство, няма основание, а целта ѝ е „да може да се засили картината за Апокалипсис“.

„Идеята е да се каже, че до този момент нищо, което е било свършено, не е добро – тази система не работи, партиите не функционират и не работят“, посочи Панчугов.

В геополитически план той се спря на Конгреса на Комунистическата партия в Китай, който беше проведен миналата седмица и затвърди лидерството на партията и на президента Си Дзинпин.

Според Панчугов Китай няма интерес от продължаващ военен конфликт в Украйна. Политологът заяви, че е „истински уверен“, че на срещата между Москва и Пекин, насрочена за следващата седмица, ще се търси решение на конфликта.

„Единственият вариант е да се намери нещо, което да бъде продадено като победа на Русия“.

По думите на Панчугов постигането на компромис е трудно, защото Русия не може да остане безнаказана за действията си.

„Или конфликтът ще продължи до изтощение на едната страна, или трябва да се намери изключително креативно решение, което наказвайки Русия, да ѝ позволи да обяви победа във вътрешен план“, каза Панчугов.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Спукан водопровод спря движението на влакове на пловдивскатa гара
Преустановено е движението на влакове в гара Пловдив поради спукан водопровод, съобщиха от пресцентъра на Национална компания ... прочетете още »
48 кандидат-депутати са с досиета към Държавна сигурност
48 са кандидатите за депутати, които са с досиета към Държавна сигурност (ДС), включени в партийните листи ... прочетете още »
Китай е най-сериозният противник на САЩ! Пентагонът се готви за война
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили предупреди, че "Китай е най-сериозният ... прочетете още »
Германия: Путин трябва да бъде арестуван
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението на Международния наказателен съд да издаде заповед ... прочетете още »
За фронта! Финландия одобри 14-и пакет с отбранителна помощ за Украйна
Финландският министър на отбраната Анти Кайконен съобщи, че президентът на Финландия Саули Нинистьо току що е одобрил ... прочетете още »
Славена Вътова блести в шармантна рокля (СНИМКИ)
Една от най-големите красавици свързани със спорта Славена Вътова зарадва феновете си в социалните мрежи със снимки, ... прочетете още »
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »
Санкциите оставиха руските лекари без учебни трупове
В Русия поради санкциите лекарите нямат достатъчно учебни трупове, за да практикуват нови умения, става ясно от ... прочетете още »