Челси готви грандиозни планове за над 2 млрд. паунда

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Новото ръководство на Челси обмисля сериозни планове, които касаят клубния стадион „Стамфорд бридж”. „Сините“ обмислят изграждането на изцяло ново съоръжение на мястото на сегашния стадион в Лондон, като се очаква инвестицията да бъде над 2 млрд. паунда.

Ако се стигне до осъществяването на намеренията на лондончани, то те трябва да играят на друг стадион в продължение на цели четири сезона, пишат в Англия. Мащабната реконструкция не би позволила да се играят мачове на стадиона по подобие на Ливърпул например.

„Червените” също реновират „Анфийлд”, но трибуна по трибуна и отборът може да домакинства на своя стадион, въпреки ремонтните дейности.

Заради специфичното местоположение на „Стамфорд бридж” в центъра на Лондон, строежът на новия стадион би бил истинско предизвикателство. Съоръжението се намира над множество линии на метрото, подземна река, а в съседство се намира и гробище. Теренът на новия стадион трябва да се завърти на 90 градуса спрямо сегашния, за да могат да бъдат изпълнени всички необходими мерки и да бъде изграден стадион с капацитет от минимум 60 000 седящи места.

Бившият собственик на клуба Роман Абрамович също искаше да построи нов дом на клуба, но въпреки одобрените планове, проектът така и не се осъществи.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО