Велизар Енчев: Инфлацията няма да бъде овладяна с рязането на пенсии и заплати, или с купуването на втора ескадрила F-16

Публикувано преди 4 дни  |  България

„Позицията на България трябва да бъде неутрална по отношение на войната в Украйна, каквито са на Турция и Унгария. Никакво изпращане на оръжия и боеприпаси. Защото България има исторически багаж по отношение на отношенията си с Руската федерация, какъвто нито Турция, нито Унгария имат. Ние трябва да имаме историческа памет и не трябва да подкрепяме ничия агресия в 21 век.“ Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Велизар Енчев в предаването „Добро утро, Европа“ на Euronews Bulgaria.

„Инфлацията няма да бъде овладяна със закупуването на втора ескадрила самолети F-16. Инфлацията няма да бъде овладяна и с орязването на пенсии и заплати, за каквото вече говорят партиите от „коалициите на войната“ ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС“, категоричен бе Велизар Енчев и добави: „Два милиона български пенсионери трябва да знаят, че дължат увеличението на пенсиите си изключително на БСП.“

„Този едър български бизнес, който получи енергийни помощи, намали ли цената на своите производства, увеличи ли заплатите на своите служители? Напротив, този същият едър бизнес, който бе така щедро подпомогнат, отказва в момента да увеличи минималната работна заплата“, коментира кандидат-депутатът.

Енчев каза още, че на фона на това, което се случва с банковата система на САЩ, очакваните сътресения в банковата система на ЕС, както и това, което се е случило в Хърватия, България не бива сега да влиза в Еврозоната.

„За една голяма част от българите темата за навлизането на джендър идеология в България е важна. Има два пола – мъж и жена. Ние трябва да уважаваме биологията, а не новата идеология на либералите в Европа и САЩ. Затова БСП организира този референдум срещу това тя да бъде преподавана в българските училища“, подчерта той.

„Гласувайте с номер 1 в бюлетината на 2 април за „БСП за България“, която представлява „коалицията на мира“ и е основна алтернатива на „коалицията на войната“, призова в заключение Велизар Енчев.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »
Санкциите оставиха руските лекари без учебни трупове
В Русия поради санкциите лекарите нямат достатъчно учебни трупове, за да практикуват нови умения, става ясно от ... прочетете още »
Висша дипломация! Саудитска Арабия размразява отношенията си и със Сирия
Саудитска Арабия и Сирия са се споразумели да отворят отново посолствата си и да възстановят дипломатическите си ... прочетете още »
Музата на Влахович се показа по бански (СНИМКИ)
Каролина Страмаре провокира емоции в мрежата. Тя е сред дамите носителки на титлата "Мис Италия". Страмаре е ... прочетете още »
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »