Велизар Енчев: Инфлацията няма да бъде овладяна с рязането на пенсии и заплати, или с купуването на втора ескадрила F-16

Публикувано преди 1 година  |  България

„Позицията на България трябва да бъде неутрална по отношение на войната в Украйна, каквито са на Турция и Унгария. Никакво изпращане на оръжия и боеприпаси. Защото България има исторически багаж по отношение на отношенията си с Руската федерация, какъвто нито Турция, нито Унгария имат. Ние трябва да имаме историческа памет и не трябва да подкрепяме ничия агресия в 21 век.“ Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Велизар Енчев в предаването „Добро утро, Европа“ на Euronews Bulgaria.

„Инфлацията няма да бъде овладяна със закупуването на втора ескадрила самолети F-16. Инфлацията няма да бъде овладяна и с орязването на пенсии и заплати, за каквото вече говорят партиите от „коалициите на войната“ ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС“, категоричен бе Велизар Енчев и добави: „Два милиона български пенсионери трябва да знаят, че дължат увеличението на пенсиите си изключително на БСП.“

„Този едър български бизнес, който получи енергийни помощи, намали ли цената на своите производства, увеличи ли заплатите на своите служители? Напротив, този същият едър бизнес, който бе така щедро подпомогнат, отказва в момента да увеличи минималната работна заплата“, коментира кандидат-депутатът.

Енчев каза още, че на фона на това, което се случва с банковата система на САЩ, очакваните сътресения в банковата система на ЕС, както и това, което се е случило в Хърватия, България не бива сега да влиза в Еврозоната.

„За една голяма част от българите темата за навлизането на джендър идеология в България е важна. Има два пола – мъж и жена. Ние трябва да уважаваме биологията, а не новата идеология на либералите в Европа и САЩ. Затова БСП организира този референдум срещу това тя да бъде преподавана в българските училища“, подчерта той.

„Гласувайте с номер 1 в бюлетината на 2 април за „БСП за България“, която представлява „коалицията на мира“ и е основна алтернатива на „коалицията на войната“, призова в заключение Велизар Енчев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Времето на предизборната кампания да се използва да бъдат откроени важните неща ...
Руският президент Владимир Путин заяви, че няма планове да атакува страни от ...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени ненадейно шефовете на Съвета за национална ...
Григор Димитров има 18 победи и само 4 загуби към момента през ...
Турският Гьозтепе на Станимир Стоилов се намира на второ място в Европа ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
Д-р Боряна Георгиева-Стенева завършва медицина в Медицински университет – София през 2017 ...
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...