Драгомир Стойнев: БСП подготви 4-те най-големи енергийни проекта в България. Всичките бяха с осигурено финансиране

Публикувано преди 4 дни  |  България

„Истинската промяната, която се случи, когато БСП беше в управлението, за увеличение на доходите бе именно в социалната сфера, където бе постигната най-агресивната политика, която сме виждали до момента.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Пазарджик и Габрово Драгомир Стойнев в предаването „Тази неделя“ на bTV.

Той припомни, че Министерството на труда и социалната политика, под ръководството на БСП, е изготвило дефиниция за „енергийна бедност“, с която целенасочено да се подпомагат нуждаещите се, но след това се е получило забавяне от Министерството на енергетиката.

„Когато БСП управлява, тя управлява с мисъл за хората, които имат трудности и едва свързват двата края. И когато БСП е управлявала, в енергетиката е царяло спокойствие. Това е така, защото е нужен разум, а досега разумната сила, която БСП със своите експерти е показвала, е давала конкретни положителни резултати за развитието на страната“, подчерта Стойнев.

По неговите думи енергетиката е сектор, в който не трябва да се вземат мерки на парче, а трябва да има дългосрочна стратегия с конкретни проекти, които да бъдат развивани и припомни, че именно БСП е подготвила 4 от най-големите енергийни проекти на България, които, за съжаление, пропаднаха, а именно „Бургас-Александруполис“, АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и договорът с „Уестингхаус“.

„Всичките тези проекти бяха с осигурено финансиране. Представете си, ако се бяха случили, 10 години по-късно каква щеше да бъде ролята на България в енергетиката на Балканите и Европа“, коментира кандидатът за народен представител от „БСП за България“.

Той припомни също така, че миналият парламент, отново по предложение на БСП, се е обединил за помощ за бизнеса за наистина високата цена на електрическата енергия. „От БСП бяхме вносители на това предложение, защото, освен бизнеса, за нас е важно да се подпомагат детски градини, училища, храмове. В момента цената пада. Бизнесът трябваше да поеме своите конкретни ангажименти, за да не се увеличава инфлацията“, обърна внимание Драгомир Стойнев.

Според него оттук нататък трябва да се работи за енергийна свързаност на Европа и изтъкна, че е добре, че България има добри отношения с нейните съседи Гърция и Турция, за да се възползва от техните терминали за втечнен природен газ. „Когато има спокойствие, има и резултат. Затова от БСП апелираме в енергетиката да има професионализъм, нека да има спокойствие и нека с нашите европейски партньори да намираме най-правилните решения“, добави социалистът.

„Още през 2020 г., с решение на парламента по предложение на народните представители от БСП, беше наистина подпомогната българската енергетика и конкретно комплекса „Марица-изток“. Докато това решение е в сила, миньорите могат да бъдат спокойни. Миньорите много добре помнят, когато се осигури финансиране за нови багери, когато два пъти се вдигаше цената на въглищата, когато два пъти им се вдигаха заплатите, тогава БСП беше в управлението“, каза още Драгомир Стойнев.

В заключение той апелира българските граждани да гласуват с номер 1 за бюлетината за политическата сила, която да върне спокойствието и професионализма в политиката.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Със 120 000 лева измамиха земеделци в Пловдивско
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема 54-годишна жена, измамила земеделски производители с общо 120 000 лева ... прочетете още »
Санкциите оставиха руските лекари без учебни трупове
В Русия поради санкциите лекарите нямат достатъчно учебни трупове, за да практикуват нови умения, става ясно от ... прочетете още »
Висша дипломация! Саудитска Арабия размразява отношенията си и със Сирия
Саудитска Арабия и Сирия са се споразумели да отворят отново посолствата си и да възстановят дипломатическите си ... прочетете още »
Музата на Влахович се показа по бански (СНИМКИ)
Каролина Страмаре провокира емоции в мрежата. Тя е сред дамите носителки на титлата "Мис Италия". Страмаре е ... прочетете още »
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »