Руски курорт на бунт! Не иска да става гробище на бойци от „Вагнер“

Публикувано преди 4 дни  |  Света

В село Бакинско в Краснодарския край погребват членове на ЧВК „Вагнер“. Ден по-рано избухва скандал: местните власти се противопоставят на погребенията. Кметът на Горячий ключ, Сергей Белополски, се противопостави на погребенията, тъй като „не е правилно курортният град Горячий ключ да се превръща в място за масово погребване на бойци“.

Основателят на ЧВК Евгений Пригожин отговори със заплаха, че в такъв случай ще занесат ковчезите с телата на загиналите в дома на кмета. „Бойците от ЧМК „Вагнер“ защитават интересите на Русия. Те умират за нашата майка Родина, а получават спънки навсякъде, от дъртите чиновници“, възмути се той.

Погребението все пак се състоя. Според местните медии, които публикуват снимки в Телеграм каналите си, на погребението са присъствали стотици хора, включително дошли и от други градове. На снимките се виждат редици с гробове, десетки предполагаемо, тъй като не се и съобщава броят на погребенията, които са извършени. На гробовете са поставени венци с отличителните за „Вагнер“ цветове.

На погребението са присъствали и депутати от Краснодарското областно събрание и Краснодарската дума. Бившият кмет на Горячий ключ Иван Федоровски също е дошъл, а кореспондент на телеграмния канал „Горячи Ключ NEWS“, цитира думите му, че „всички нормални хора, които могат да дойдат, трябва да са тук“. „Никога в Русия не е имало случай човек, който е умрял в името на държавата, да не бъде погребан както се полага.“

По време на погребението Пригожин пусна видео. В него той отбелязва, че погребението наистина се е състояло: „Принудихме тези мерзавци да се скрият в кабинетите си и да не ни пречат“, казва Пригожин на запис, разпространен от пресслужбата му. „Вашата подкрепа е необходима и важна не само за бойците от ЧВК „Вагнер“ в тази трудна, безмилостна война, но и за тези, които се сражават рамо до рамо, до нас.“

ЧВК „Вагнер“ понася тежки загуби в боевете за Бахмут. В края на февруари американски официални лица заявиха, че ЧВК „Вагнер“ вече е загубила над 30 000 души в Украйна.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 19 март 2023НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Проф. Касчиев: Няма как да минем без руски части за АЕЦ "Козлодуй"
Няма как да минем без това, поне засега, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ ядреният ... прочетете още »
Ето колко са милионерите у нас
Домакинствата у нас държат над 3 млрд. лева на депозити в банката със суми от над 1 ... прочетете още »
Си показва надмощие над Путин - свиква среща на страните от Централна Азия
Президентът на Китай Си Дзинпин свика среща на бившите съветски държави от Централна Азия в дръзка игра ... прочетете още »
Скабеева полудя заради пътуването на Зеленски до Бахмут
Олга Скабеева истеряса заради пътуването на Зеленски до Бахмут: руските войски не контролират ли “пътя на смъртта”? ... прочетете още »
Еуфория в Разград
На огромен интерес и пълен стадион ще се радва националният отбор на България в европейската квалификация с ... прочетете още »
Бус помете три коли и пешеходец в Ямболско
Бус помете три паркирани коли и бъсна пешеходец в Ямбол, предаде Radio 999 BG. Катастрофата е станала ... прочетете още »
Индия е недоволна: Русия не изпълнява оръжейните си поръчки
Поради войната в Украйна Русия не е в състояние да изпълни жизненоважни отбранителни поръчки, които е поела ... прочетете още »
Еди Хърн със сензационно предложение в бокса
Един от водещите промоутъри в бокса в момента – Еди Хърн, предлага четиримата най-известни атлети сега в ... прочетете още »