След проверката на НАП в Дубай: 4 ревизии установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лв

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от общо 23 българи за които през 2021 година започнаха производство заради данни, получени по линия на международен обмен на информация, че притежават имоти в Дубай. Това съобщиха от агенцията в отговор на въпроси, изпратени от „Дневник“.

От приходната агенция съобщават, че в резултат на извършените проверки, са били възложени 5 ревизии. След приключването на 4 от тях са били установени неизплатени задължения в размер на 131 290 лв. В резултат на извършените проверки са били подадени 6 коригиращи данъчни декларации и е бил съставен един акт за административно нарушение.

Целта на проверките е била да се установи произхода на средствата с които са били купени недвижимите имоти и дали те са били декларирани в годишните данъчни декларации на собствениците си.

Все още продължава работата по една ревизия, която е била възложена заради индикации за укрити доходи. Продължава и проверка, за която от Обединените арабски емирства, не е бил получен отговор по изпратено запитване за обмен на информация. От Националната агенция за приходите уточняват, че това е цялата информация по случая, която може да бъде предоставена по случая без да да бъдат засегнати данни, представляващи данъчно-осигурителна тайна.

В началото на май м.г. международно журналистическо разследване, озаглавено Dubai Uncovered установи, че над 240 български граждани и пребиваващи в страната притежават имоти за над 160 млн. долара в Дубай

Сред собствениците, обявени тогава беше и собственикът на компанията „Хидрострой“ и бивш зам.-директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой и освободен от прокуратурата срещу гаранция от 20 хил. лв.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 21 март 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
ВСС продължава казуса с Гешев на 12 юни, главният прокурор с обръщение към нацията днес
След близо 14 часа Пленумът на ВСС сложи пауза на заседанието си, на което обсъждаше искането за ... прочетете още »
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »