В Бургас: Глутница бездомни кучета стресира хората всяка сутрин

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Глутница бездомни кучета стресират бургазлии в ранните часове на деня. За това сигнализираха притеснени жители на кв. „Зорница“, съобщи БНТ.

Преди дни до бл. 21 в квартала е забелязана глутница от 7-8 кучета. Хора от други квартали казват, че същата глутница броди из града от януари насам.

„Обикалят квартала, отиват до морската градина, убиват котки. Появяват се около жилищните сгради най-вече през нощта“, обясни Добрина Добрева, жител на Бургас.

Хората се обърнали към кмета, който е пратил екип на екоинспекцията, но оттам заявили, че могат да търсят кучетата само през деня и да заловят само едно от тях.

Стоянка Добрева разказа, че глутницата е убила котка, за която тя се е грижила. „В момента в който се намесих, за да ги разтърва, те се обърнаха срещу мен. Глутницата е от 7-8 едри кучета“

Павлин Михов от дирекция „Екология“ заяви, че са запознати със случая още от януари, когато е подаден първият сигнал,.

„Миналата седмица получихме сигнал за 21 блок и наш колега зооинспектор се запозна със ситуацията. По никакъв начин не неглижираме подобни сигнали, напротив. За съжаление това се случва в тъмната част на денонощието и работата на екипа е силно затруднена“.

Заместник-кметът на Бургас Весна Балтина каза, че популацията на бездомни кучета в града е сведена до минимум и че всички заловени кучета се кастрират. Тя призова гражданите да се информират за това какви грижи да полагат за животните, както и да не изоставят домашните си любимци.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 21 март 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »
Конгресмени оказват натиск над Байдън бързо да изпрати далекобойни ракети на Украйна
Конгресмени и от двете големи партии в САЩ оказват натиск на президента Джо Байдън да изпрати на ... прочетете още »