Кръстаич: Не трябва да има туристи в националния

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, даде пресконференция преди началото на евроквалификациите. Сърбинът сподели преди срещата с Черна гора, че почти е избистрил стартовия състав на „лъвовете“. Кръстаич заяви също, че не трябва да има играчи, идващи на екскурзия в националния тим.

„Ето че дойде време и за евроквалификациите. Свършихме добра работа в този период откакто съм начело. Имаме голям брой опитни, но и голям брой млади и амбициозни играчи. Поставихме основите за един силен национален отбор. След двата приятелски мача дойдоха двубои, в които се определят участници за Европейско. Макар всички съперници да са в нашия регион горе-долу, фаворит е Сърбия, Черна гора има силен отбор, искащ да се докаже, няма да е лесно. Унгария също е силен отбор“, започна селекционерът.

„Нашата цел е да продължим работата, която свършихме. Да имаме добра концентрация и да давама максимума от възможностите си“.

„Аз не съм човек, който обича да крие неща. Като завърши тренировката, ще определим състава. Аз от 3-4 дни имам такъв в главата си. Има играчи, които искат да се докажат. Важно е те да покажат най-доброто срещу Черна гора“.

„Очаквам тежък мач. Черна гора е по-опитният отбор. Ние имаме качества да се противопоставим. Играем мач за мач. Трябва да играем максимално концентрирано. Понякога играеш добре и не биеш, друг път играеш лошо и биеш. Ако зависи от мен, ще играем лошо всеки мач, но ще печелим. Има мачове, в които съперникът просто не ти дава да играеш. Но затова футболът е интересен – не знаеш какво да очакваш. Що се отнася до играчите, които идват или не – това е моя работа. Получавате списък и знаете кои са в състава и кои не“.

„Къде бяхме предишните квалификации? Колко българи играят в шампионата? Защо младите български играчи не играят. Когато дойдох, казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти. Да отговарят на динамиката. Футболът е дългосрочен процес. Ако зависи от мен, България ще се класира на всяко първенство, но нещата не се случват по този начин. Задачата, която имаме с играчите е те да покажат патриотизъм и да се борят. Чувал съм, че преди са идвали като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете е играчите да дават най-доброто от себе си на терена. За съжаление, тези въпроси, които задавате, са характерни за всички балкански страни. Защо този е тук, защо този го няма…“

„По отношение дали това някой ми оказва натиск. Аз си оказвам натиск – да се представяме добре и да побеждаваме“, завърши Кръстаич.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО