Кръстаич: Не трябва да има туристи в националния

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, даде пресконференция преди началото на евроквалификациите. Сърбинът сподели преди срещата с Черна гора, че почти е избистрил стартовия състав на „лъвовете“. Кръстаич заяви също, че не трябва да има играчи, идващи на екскурзия в националния тим.

„Ето че дойде време и за евроквалификациите. Свършихме добра работа в този период откакто съм начело. Имаме голям брой опитни, но и голям брой млади и амбициозни играчи. Поставихме основите за един силен национален отбор. След двата приятелски мача дойдоха двубои, в които се определят участници за Европейско. Макар всички съперници да са в нашия регион горе-долу, фаворит е Сърбия, Черна гора има силен отбор, искащ да се докаже, няма да е лесно. Унгария също е силен отбор“, започна селекционерът.

„Нашата цел е да продължим работата, която свършихме. Да имаме добра концентрация и да давама максимума от възможностите си“.

„Аз не съм човек, който обича да крие неща. Като завърши тренировката, ще определим състава. Аз от 3-4 дни имам такъв в главата си. Има играчи, които искат да се докажат. Важно е те да покажат най-доброто срещу Черна гора“.

„Очаквам тежък мач. Черна гора е по-опитният отбор. Ние имаме качества да се противопоставим. Играем мач за мач. Трябва да играем максимално концентрирано. Понякога играеш добре и не биеш, друг път играеш лошо и биеш. Ако зависи от мен, ще играем лошо всеки мач, но ще печелим. Има мачове, в които съперникът просто не ти дава да играеш. Но затова футболът е интересен – не знаеш какво да очакваш. Що се отнася до играчите, които идват или не – това е моя работа. Получавате списък и знаете кои са в състава и кои не“.

„Къде бяхме предишните квалификации? Колко българи играят в шампионата? Защо младите български играчи не играят. Когато дойдох, казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти. Да отговарят на динамиката. Футболът е дългосрочен процес. Ако зависи от мен, България ще се класира на всяко първенство, но нещата не се случват по този начин. Задачата, която имаме с играчите е те да покажат патриотизъм и да се борят. Чувал съм, че преди са идвали като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете е играчите да дават най-доброто от себе си на терена. За съжаление, тези въпроси, които задавате, са характерни за всички балкански страни. Защо този е тук, защо този го няма…“

„По отношение дали това някой ми оказва натиск. Аз си оказвам натиск – да се представяме добре и да побеждаваме“, завърши Кръстаич.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
През нощта вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, а минималните температури ще ...
Служебен премиер: Румен Радев и списъкът на деветимата Девет са възможностите, от ...
Пенсионираният полковник от противовъздушната отбрана на Югославия Золтан Дани, чиято батарея свали ...
Великобритания прехвърли на украинските въоръжени сили 14 танка Challenger 2. 82-ра въздушно-десантна ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...