Георги Кадиев: Ръководството на БСП трябва да узрее за обединение

Публикувано преди 3 месеца  |  България

„Аз гледам на това мое участие и на участието на „Левицата!“ в изборите като първа крачка към бъдещо обединение. Само че трябва време, за да узрее ръководството на БСП.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Георги Кадиев, водач на листата на „Левицата!” в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори.

Те в момента са „запушили“ целия процес: казват „не, не, нека те да станат наши членове, нека се приберат“ – което няма как да стане, защото не всички от нас са били членове. Това, което трябва и може да стане в бъдеще – надявам се веднага след тези избори, е да разберат, че без обединение няма да има силна левица. Може да не се харесваме, може да имаме някаква история, всеки от нас има някакъв багаж, но в края на краищата има нещо по-важно и това е силна левица.

Не може да има монопол на една политическа партия, още повече в лявото, категоричен е Кадиев. „Не може да има един лидер, който да я е узурпирал, да я е направил лидерска партия. Лявото никога не е било лидерско в България“, посочи той.

„В България има още повече нужда от лява политика. Още по-труден е животът на хората с ниски доходи. Те стават все повече – на минимална заплата, на минимална пенсия… Това, от което има нужда, са силни икономически мерки, за да може да се върши добра политика“, смята социалистът.

„Ако ни нямаше нас, тези хора, които са разочаровани от БСП – за което ние нямаме никаква вина, щяха да отидат или при някоя от националистическите партии, или да си останат вкъщи. Ние даваме шанс на левите хора да има за кого да гласуват. В края на краищата, те да изберат – дали искат едната или другата формация“, каза още Георги Кадиев.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 март 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »