Георги Кадиев: Ръководството на БСП трябва да узрее за обединение

Публикувано преди 1 година  |  България

„Аз гледам на това мое участие и на участието на „Левицата!“ в изборите като първа крачка към бъдещо обединение. Само че трябва време, за да узрее ръководството на БСП.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Георги Кадиев, водач на листата на „Левицата!” в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори.

Те в момента са „запушили“ целия процес: казват „не, не, нека те да станат наши членове, нека се приберат“ – което няма как да стане, защото не всички от нас са били членове. Това, което трябва и може да стане в бъдеще – надявам се веднага след тези избори, е да разберат, че без обединение няма да има силна левица. Може да не се харесваме, може да имаме някаква история, всеки от нас има някакъв багаж, но в края на краищата има нещо по-важно и това е силна левица.

Не може да има монопол на една политическа партия, още повече в лявото, категоричен е Кадиев. „Не може да има един лидер, който да я е узурпирал, да я е направил лидерска партия. Лявото никога не е било лидерско в България“, посочи той.

„В България има още повече нужда от лява политика. Още по-труден е животът на хората с ниски доходи. Те стават все повече – на минимална заплата, на минимална пенсия… Това, от което има нужда, са силни икономически мерки, за да може да се върши добра политика“, смята социалистът.

„Ако ни нямаше нас, тези хора, които са разочаровани от БСП – за което ние нямаме никаква вина, щяха да отидат или при някоя от националистическите партии, или да си останат вкъщи. Ние даваме шанс на левите хора да има за кого да гласуват. В края на краищата, те да изберат – дали искат едната или другата формация“, каза още Георги Кадиев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО