Антъни Джошуа: Доволен съм, че хората виждат каква гадост е да се преговаря с Фюри

Публикувано преди 2 месеца  |  Спортни

Антъни Джошуа се радва, че феновете на бокса най-накрая могат да видят всички „луди неща“, които вървят с преговорите с Тайсън Фюри. Боят на Фюри срещу Олександър Усик за обединяване на всички титли в тежка катгория на 29 април на Уембли се провали, заради прекалените изисквания на Циганския Цар. Екипът на Усик настоява, че е нелепо техният човек да приеме изискването на британеца на разделянето 70:30 на парите – за четири колана двубой на чужд терен – и същото разделяне при реванш.

33-годишният Ей Джей и Фюри бяха на дни от осигуряването на най-голямата битка в историята на британския бокс в края на пролетта на 2021 г., но тя беше провалена, когато Дионтей Уайлдър спечели съдебния си иск за трета битка с Фюри.

И миналия декември – след като Фюри довърши Уайлдър и победи Дилиън Уайт и Дерек Чисора – той предложи на Ей Джей да се сблъскат в кратък срок, след като Ей Джей загуби втория си двубой и трите си колана от Усик. Но и там преговорите се провалиха и Фюри се изправи срещу Чисора.

Преди завръщането си на 1 април срещу Джърмейн Франклин, Джошуа се надява, че феновете най-накрая разбират какъв кошмар е да се справиш с неговия враг.

„Ще бъда откровен“, каза той от базата си на Уимбълдън преди двубоя. „Колкото и да ми харесва да се забавлявам с тази ситуация с клюките и яростта, бях там два пъти и хората не помнят това. Трябваше да се бия с него, преди да се бия първия път с Усик, и той се оттегли поради съдебното си дело, арбитража, с Уайлдър. Всичко това беше направено онлайн.

„Вижте всичките глупости, през които преминават сега с тези неща с Усик. Това е просто лудост. Не разгласявам нещата, така че всъщност е добре, че хората започват да виждат какво се случва в преговорите с Фюри. Хубаво е, че хората действително могат да видят гадостите, които хората трябва да изтърпят, за да се бият с него. Аз и Усик направихме две успешни битки. А това просто е лудост“.

Джошуа се съмнява, че той и Фюри някога ще уредят резултата на ринга. Сега Усик трябва да се изправи срещу задължителния претендент на WBA в лицето на Даниел Дюбоа, докато Фюри вероятно ще остане извън игра до лятото.

„Ще бъде ли направена някога битката между мен и него? Не знам. Не мога да кажа, че просто ще седя и чакам този гадняр. Има и други страхотни битки, които мога да водя. Без Фюри в моя рекорд няма да се събудя утре и да съжалявам за цялата си боксова кариера“.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 март 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет
Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в ... прочетете още »
В еврозоната! Унгария е готова да приеме еврото, но през 2030 година
Унгарската национална банка има ясна и твърда позиция: ние сме длъжни да приемем еврото, което ще бъде ... прочетете още »
НАТО предупреди: Внимавайте с Китай
При извършването на енергийния преход има опасност от развитието на нови зависимости, предупреди днес генералният секретар на ... прочетете още »
Дамаск се похвали с много добра реколта, намалява наполовина вноса на пшеница
Сирия ще внесе наполовина по-малко пшеница през 2023 г. в сравнение с предходната година заради очакваната по-добра ... прочетете още »
Олимпийска шампионка обра точките на плажа
Каролина Севастянова има много фенове заради успешната си спортна кариера, но и поради уникалната си физическа красота ... прочетете още »
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »