Антъни Джошуа: Доволен съм, че хората виждат каква гадост е да се преговаря с Фюри

Публикувано преди 1 година  |  Спортни

Антъни Джошуа се радва, че феновете на бокса най-накрая могат да видят всички „луди неща“, които вървят с преговорите с Тайсън Фюри. Боят на Фюри срещу Олександър Усик за обединяване на всички титли в тежка катгория на 29 април на Уембли се провали, заради прекалените изисквания на Циганския Цар. Екипът на Усик настоява, че е нелепо техният човек да приеме изискването на британеца на разделянето 70:30 на парите – за четири колана двубой на чужд терен – и същото разделяне при реванш.

33-годишният Ей Джей и Фюри бяха на дни от осигуряването на най-голямата битка в историята на британския бокс в края на пролетта на 2021 г., но тя беше провалена, когато Дионтей Уайлдър спечели съдебния си иск за трета битка с Фюри.

И миналия декември – след като Фюри довърши Уайлдър и победи Дилиън Уайт и Дерек Чисора – той предложи на Ей Джей да се сблъскат в кратък срок, след като Ей Джей загуби втория си двубой и трите си колана от Усик. Но и там преговорите се провалиха и Фюри се изправи срещу Чисора.

Преди завръщането си на 1 април срещу Джърмейн Франклин, Джошуа се надява, че феновете най-накрая разбират какъв кошмар е да се справиш с неговия враг.

„Ще бъда откровен“, каза той от базата си на Уимбълдън преди двубоя. „Колкото и да ми харесва да се забавлявам с тази ситуация с клюките и яростта, бях там два пъти и хората не помнят това. Трябваше да се бия с него, преди да се бия първия път с Усик, и той се оттегли поради съдебното си дело, арбитража, с Уайлдър. Всичко това беше направено онлайн.

„Вижте всичките глупости, през които преминават сега с тези неща с Усик. Това е просто лудост. Не разгласявам нещата, така че всъщност е добре, че хората започват да виждат какво се случва в преговорите с Фюри. Хубаво е, че хората действително могат да видят гадостите, които хората трябва да изтърпят, за да се бият с него. Аз и Усик направихме две успешни битки. А това просто е лудост“.

Джошуа се съмнява, че той и Фюри някога ще уредят резултата на ринга. Сега Усик трябва да се изправи срещу задължителния претендент на WBA в лицето на Даниел Дюбоа, докато Фюри вероятно ще остане извън игра до лятото.

„Ще бъде ли направена някога битката между мен и него? Не знам. Не мога да кажа, че просто ще седя и чакам този гадняр. Има и други страхотни битки, които мога да водя. Без Фюри в моя рекорд няма да се събудя утре и да съжалявам за цялата си боксова кариера“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО ...
Със изслушване на председателя на Националния статистически институт Атанас Атанасов ще започне ...
През последните месеци насилието ескалира: зачестиха нападенията в нюйоркското метро. В средата ...
Пълномащабната война в Украйна продължава и украинците са изправени пред нова голяма ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...