Какво точно си каза Путин със султана на Оман?

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Президентът на Русия Владимир Путин обсъди в разговор по телефона със султана на Оман Хайсам бин Тарик ал Саид ситуацията в Близкия изток, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Путин поздрави народа и султана на Оман по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Двамата лидери се договориха да продължат личните си контакти и диалога между страните на различни равнища.

Те отделиха специално внимание на възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и осъществяване на взаимноизгодни съвместни проекти, по-конкретно в транспорта, посочи Кремъл.

Разговорът, състоял се по инициатива на Оман, бе първият контакт на най-високо равнище след установяването на дипломатически отношения – отношенията между СССР и Оман датират от 1985 г., а през 1991 г. султанатът официално призна Руската федерация за правоприемник на Съветския съюз.
Двете страни поддържат редовен политически диалог.

Източник: ТАСС

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 март 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »