Дмитрий Кулеба: Преди заповедта за арест на Путин знаехме, че е безсмислено да говорим с него

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Украйна разбра много преди Международният наказателен съд да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин, че разговори с него няма смисъл да се водят. Това заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба пред „Политико“.

Знаехме много преди издаването на заповедта за арест от Международния наказателен съд, че е безсмислено да разговаряме с Путин. На 30 септември миналата година Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна прие резолюция, в която се посочва, че всякакви разговори с Владимир Путин в отговор на опита на Русия да анексира украински територии, са невъзможни“, заяви Кулеба. В същото време той подчерта, че Киев не отхвърля самата идея за мирни преговори.

Украйна направи многобройни опити за постигане на мирно споразумение, откакто Владимир Зеленски беше избран за президент през 2019 г., и проведе 88 кръга преговори с посредничеството на Франция и Германия преди руската инвазия през 2022 г., каза Кулеба и посочи, че страната му се е опитала да намери обща позиция и след 24 февруари, но без успех, пише dnes.bg.

„Вместо това Русия засили бруталните си атаки и обяви планове за анексиране на още украински територии. Президентът Зеленски даде ясно да се разбере, че ако Путин продължи с тези опити за анексиране, ще бъде невъзможно да се разговаря с него„, припомни отново външният министър.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 23 март 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »