Предават на съд сирийците, убили двамата полицаи в Бургас

23 март 2023 16:02  |  България

Районната прокуратура в Бургас предаде на съд тримата сирийски граждани, причинили катастрофата с автобус с 47 мигранти в Бургас миналата година. При нея загинаха двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

Омар Аднан, Абдулах Абдулуахед и Ахмад Муфид са обвинени в различни престъпления, свързани с незаконното подпомагане на мигрантите от Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, посочват от прокуратурата.

Четири обвинения са повдигнати на Омар Аднан. Освен в каналджийство, той е предаден на съд и за това, че е шофирал автобуса с висока скорост и без книжка, застрашавайки живота на пътниците в него. Регистрационните нидерландски табели на автобуса са били и фалшиви, издадени за друго превозно средство.

Аднан е обвинен и в това, че не е съдействал на полицаите и е попречил да изпълнят служебните си задължения.

Районният съд в Бургас е насрочил заседанието си за 19 април.

Припомняме, че Омар Аднан е привлечен към наказателна отговорност и за умишленото причиняване на смъртта на двамата полицаи. Той е обвинен, че е предизвикал катастрофата със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него автобус. Досъдебното производство под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас, предстои да бъде внесено в съда.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО