Израелски войници убиха палестинец в първия ден от Рамазана

Публикувано преди 1 година  |  Света

Израелските сили за сигурност убиха палестинец при атака в северната част на Западния бряг, предаде Асошиейтед прес, като се позова на палестинските здравни власти.

Палестинецът е бил застрелян при операция на израелските сили в град Тулкарем, в който се предполага, че се заражда нова въоръжена групировка, свързана с военното крило на палестинското движение „Фатах“. Има подозрения, че убитият Амир Абу Хадиджа, на 25 години, е бил замесен в няколко атаки с огнестрелно оръжие срещу израелци.

Израелски войници са обкръжили дома на Абу Хадиджа, за да го задържат. Той извадил огнестрелно оръжие, при което бил застрелян от израелските войници, каза израелската армия.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че мъжът е бил прострелян няколко пъти в главата и в краката.

Клонът на военното крило на „Фатах“ – „Бригадите на мъчениците на „Ал Акса“ – в Тулкарем заяви, че Абу Хадиджа е бил негов лидер.

В интернет пространството бяха разпространени снимки на окървавеното тяло на убития палестинец, които провокираха гнева на палестинците, за които той се превърна в първия „мъченик“ по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който започна днес, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 март 2023

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО