Открити практики в ДГ “Надежда“ (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

През изминалата седмица, в ДГ “Надежда“, се проведоха открити практики, за млади учители. Ние, в детската градина вярваме, че учителят израства и става добър и обичан, ако е посрещнат с внимание и грижа, с уважение и обич. Спокойната обстановка, добрите условия за работа, възможността да наблюдава педагогическата дейност на колегите си, на учителите с опит, дават възможност на младия учител да се разгърне, да се развива, в правилната посока и в полза на децата.

Педагогическа ситуация по математика показа Жулиета Георгиева, учител във втора възрастова група „Червена шапчица“. Тя показа педагогически похвати за овладяване на групата и мотивация за работа по математика – броиха, отброяваха, свързваха с цифра, цвят, количество и др. Привлекателните, изработени от учителката,  материали за демонстрация и оперативна дейност от децата, привлякоха вниманието им и те се концентрираха върху указанията на учителя. Интересни дейности ги очакваха във всички центрове за дейност и децата работих с голямо желание.

Педагогическа ситуация по български език и литература показа Ваня Недялкова, учител във втора възрастова група „Славейче“, като децата трябваше да се запознаят с приказката „Житената питка“. Гост – доброволец донесе подарък на децата, на утринната среща – опакована книжка, която те подредиха в своя библиотечен кът, а вкусната истинска питка, опитаха всички. Интересни дейности бяха предложени в център“Изкуство“, както и в останалите центрове. Децата преразказаха с желание моменти от приказката.

При учителя Вася Георгиева, в трета възрастова група“Слънчо“ децата показаха колко много знаят за природата, в педагогическа ситуация по Околен свят. Освен, че отбелязаха времето за деня, показаха знания за сезоните, за климата, за живата и нежива природа. Работиха целенасочено, разнообразните дейности погълнаха вниманието им и те с интерес построиха в център „Строителни блокчета“, част от нашия град с пълноводната и красива, любима река Тунджа. Интересни постери и задачки провокираха децата и те бяха мотивирани да работят с желание.

Благодарим на колегите и пожелаваме бъдещи успехи с децата!

ДГ “Надежда“ – Елхово


Статията е публикувана на 3 април 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА