Патронен празник празнува ОУ ”Хаджи Димитър” – с. Гранитово (+снимки)

Публикувано преди 4 седмици  |  Образование

На 10 май се навършват 183 години от рождението на Хаджи Димитър. Патронът на училището в село Гранитово основано в далечната 1850 година, носи името на този бележит и достоен българин. Ученици, учители и гости сведоха глави пред подвига на смелия войвода и тържествено отбелязаха патронния празник.

Госпожа Веска Георгиева, директор на училището, поздрави всички присъстващи и пожела здраве, търпение, воля и всеотдайност по пътя на духовността. Тя се обърна към учениците с послание да са ученолюбиви и да следват мечтите си, а учителите призова с вдъхновение и отговорност да обучават и възпитават децата – бъдещето и надеждата на България.
В тържествената част прозвучаха патриотични песни и баладата „Хаджи Димитър“.

Празникът продължи с фолклорен концерт – „Шарена палитра“. Участниците изненадаха публиката с пъстър букет от песни и танци, легенди, традиции и обичаи. Тържеството завърши с посланието, че доброто, красотата и обичта са нещата, които свързват хората.Статията е публикувана на 9 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »