Достойно представяне за Елхово на събора на народното творчество „Мараш пее 2023” – град Стралджа (+снимки)

Публикувано преди 12 месеца  |  Образование

След участието в град Ямбол на детския фестивал „Родило се преродило”, където бе присъдена  ПЪРВА НАГРАДА, ДЮТС „Яница” продължава представянето в поредицата фестивали, на които ще се изявят нашите танцьори.

На 14 май в град Стралджа се проведе традиционния събор на народното творчество „Мараш пее 2023”. В него се изявиха над 25 групи и състави за автентичен и обработен фолклор, разпределени в три възрастови групи.

Съборът бе уважен от много официални гости и приятели, дошли да се насладят на изпълненията на участниците.

Председател на журито бе акад. Крум Георгиев.

Във фолклорната надпревара участие взе и ДЮТС „Яница”. По регламент всеки колектив се представя с два танца. В първа възрастова група децата, за които бе първо участие на фестивал, се класираха на ТРЕТО място след изпълнението на танците „Сбирайте се малки моми” и „Песничка”.

В по-голямата възрастова група, конкуренцията бе по силна. По-големите момичета получиха ВТОРА награда. Танците, които те представиха „Пайдушки” и „Копаница” /хореограф Севдалин Трендафилов/ бяха изпълнени по най-добрия начин и децата бяха възнаградени със силните аплодисменти на публиката.

Благодарим на г-н Петър Киров, кмет на община Елхово, на г-н Атанас Киров, кмет на община Стралджа, които подкрепиха децата и ги насърчиха за достойно представяне.

Общински детски комплекс поздравява танцьорите от ДЮТС „Яница” и им пожелава нови успехи на предстоящите фестивали в Елхово, Болярово и Китен.


Статията е публикувана на 15 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА