Достойно представяне за Елхово на събора на народното творчество „Мараш пее 2023” – град Стралджа (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Образование

След участието в град Ямбол на детския фестивал „Родило се преродило”, където бе присъдена  ПЪРВА НАГРАДА, ДЮТС „Яница” продължава представянето в поредицата фестивали, на които ще се изявят нашите танцьори.

На 14 май в град Стралджа се проведе традиционния събор на народното творчество „Мараш пее 2023”. В него се изявиха над 25 групи и състави за автентичен и обработен фолклор, разпределени в три възрастови групи.

Съборът бе уважен от много официални гости и приятели, дошли да се насладят на изпълненията на участниците.

Председател на журито бе акад. Крум Георгиев.

Във фолклорната надпревара участие взе и ДЮТС „Яница”. По регламент всеки колектив се представя с два танца. В първа възрастова група децата, за които бе първо участие на фестивал, се класираха на ТРЕТО място след изпълнението на танците „Сбирайте се малки моми” и „Песничка”.

В по-голямата възрастова група, конкуренцията бе по силна. По-големите момичета получиха ВТОРА награда. Танците, които те представиха „Пайдушки” и „Копаница” /хореограф Севдалин Трендафилов/ бяха изпълнени по най-добрия начин и децата бяха възнаградени със силните аплодисменти на публиката.

Благодарим на г-н Петър Киров, кмет на община Елхово, на г-н Атанас Киров, кмет на община Стралджа, които подкрепиха децата и ги насърчиха за достойно представяне.

Общински детски комплекс поздравява танцьорите от ДЮТС „Яница” и им пожелава нови успехи на предстоящите фестивали в Елхово, Болярово и Китен.Статията е публикувана на 15 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
"Възраждане" с първи коментар за поисканите от Иван Гешев имунитети
Народните представители на "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, ... прочетете още »
Той ли е новият шеф на НАТО?
Британският премиер похвали днес министъра на отбраната Бен Уолъс, като го нарече "фантастичен" и заяви, че застава ... прочетете още »
Европейската комисия призова: Незабавно ограничете съдържанието, създадено от изкуствен интелект
Европейската комисия призова днес големите интернет платформи незабавно да започнат да обозначават съдържанието, създадено от изкуствен интелект, ... прочетете още »
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »