Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово тържествено изпрати випуск 2023

Публикувано преди 11 месеца  |  Образование

На 16 май в ПГ „Св. Климент Охридски“ се състоя официална церемония по изпращане на абитуриентите от випуск 2023. Благоприятният майски ден донесе надежда за успешен старт в живота, но и малко тъга по отминалите ученически години. Два класа от 49 пораснали деца – 12 А с класен ръководител Генка Николова и 12 Б с класен ръководител Калинка Колева, всяко с различни личностни качества и учебни постижения, се сбогуваха с училището и със своите учители – с цветя и песни, с разнокалибрени емоции.

Част от паметния ден на абитуриентите от Випуск 2023 станаха Живка Кафеджиева – заместник кмет на Община Елхово, Георги Георгиев – ст. експерт по БЕЛ на Регионално управление на образованието – Ямбол, Снежина Добрева – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Светлана Стоянова – директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, председател и членове на Управителния съвет на училищното настоятелство на гимназията, председател и членове на Обществения съвет на гимназията, директори, учители и родители.

Отново беше спазена традицията с последния училищен звънец, посрещане и изпращане на училищното знаме, a директорът Йовка Драгоева лисна менче, за да им върви по вода на абитуриентите. „Скъпи зрелостници, бъдете себе си пред предизвикателствата, които ви предстоят! Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте, че успехът се крие в самите вас! На добър час и успехи в живота!“ –  каза г-жа Драгоева в емоционалното си обръщение към младите хора.

Те не пропуснаха да направят обратното отброяване и да се поздравят със завършването на гимназията. Христо Раванов от 12 А прочете вълнуващо послание към съучениците от випуск 2023, както и към преподавалите им учители. Абитуриентите избраха за свой символен жест хвърляне на карти за игра и създаване на кръг – интересно съчетание от надежда за успешен избор в несигурния свят на живота.

Дванайсетокласниците получиха песенно поздравление от Никол, Десислава, Невена и Ивета. Танцовите състави „Яница“ към ОДК – Елхово и „Младо тракийче“ към НЧ „Развитие – 1893“, с впечатляващите хореографии и носии, също отправиха поздрав към тях.

Чаровните водещи на програмата Магдалена и Росица от 11 клас поздравиха Георги Иванов от 12 А клас, Грета Делигрозева и Иван Костов от 11А за успешното им представяне на провелия се наскоро математически турнир на Великотърновския университет за ученици от XI и XII клас. Според статута на състезанието, те получиха удостоверения от ВТУ. С получените оценки те могат да участват в класирането по специалностите от факултет „Математика и информатика“  без кандидатстудентски изпит. Директорът връчи удостоверенията на гимназистите и ги награди за постигнатия успех.

На финала на тържеството присъстващите се включиха в ритуално българско хоро. Освен под динамичните звуци на музиката, въздухът трептеше и под радостните възгласи на завършващия випуск 2023.

Пожелаваме на всички абитуриенти успешно представяне на Държавните зрелостни изпити, очаквайки скоро и официално дипломиране! На добър час, млади хора!


Статията е публикувана на 16 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА