Постановката „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” ще бъде поставена още веднъж на театралната сцена в Елхово

Публикувано преди 11 месеца  |  Общество

На 22 май от 18 часа, по повод 24-ти май, в зрителна зала „Велко Кънев“ ще имате възможност отново да гледате представлението „Зех тъ Радке, зех тъ“ на самодейния театрален колектив при НЧ „Развитие – 1893“. Входът е свободен. Заповядайте!

Постановката бе поставена на елховска сцена няколко пъти като част от програмата на по повод празника на Елхово, в град Средец и село Малък Манастир, общ. Елхово.

Постановчик и сценограф на пиесата на самодейния театър са Ивана Кърева и  художникът Георги Янчев. В ролите ще се представят: Атанас Ковачев, Христо Раванов, Евдокия Атанасова, Мария Александрова, Георги Янчев, Калина Димитрова, Петър Бързулов, Грета Стоянова, Ангел Кабаджов, Димитър Чернилов, Тодор Иванов. Бай Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал. Заповядайте! Очакваме ви!


Статията е публикувана на 17 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА