Ковачевски обеща на македонците да върне стандарта на живот от времето на Югославия

Публикувано преди 11 месеца  |  Света

По време на събитие, посветено на представянето на американските инвестиции в Северна Македония, министър-председателят на нашата съседка, Димитър Ковачевски, увери присъстващите, че ще положи всички усилия, за да гарантира на гражданите на страната стандарт, подобен на този, който са имали по време на съществуването на Югославия, съобщи скопският вестник „Фокус“.

Той посочи, че тяхната страна е наследник на бившата югославска федерация и че през това време са имали по-висок стандарт на живот в сравнение със Словакия, Чехия, Румъния, Полша, България и всички държави, които по-късно станаха членки на Европейския съюз. Ковачевски обеща, че ще предприеме и ръководи всички необходими мерки, които ще осигурят по-висок стандарт на живот за гражданите на Северна Македония, подобен на този, който са имали в миналото. Той подчерта важността на подкрепата от стратегическите партньори, преди всичко САЩ и държавите-членки на Европейския съюз.

Премиерът на Северна Македония обсъди американските инвестиции в страната заедно с американския сенатор, Мърфи, който посети държавата. Преди няколко седмици Ковачевски имаше среща със сенатора във Вашингтон.

Той посочи също, че благодарение на подкрепата на приятели като САЩ, Северна Македония е постигнала подобрение в икономическата област и в областта на сигурността, пише „Фокус“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО