Ковачевски обеща на македонците да върне стандарта на живот от времето на Югославия

Публикувано преди 2 седмици  |  Света

По време на събитие, посветено на представянето на американските инвестиции в Северна Македония, министър-председателят на нашата съседка, Димитър Ковачевски, увери присъстващите, че ще положи всички усилия, за да гарантира на гражданите на страната стандарт, подобен на този, който са имали по време на съществуването на Югославия, съобщи скопският вестник „Фокус“.

Той посочи, че тяхната страна е наследник на бившата югославска федерация и че през това време са имали по-висок стандарт на живот в сравнение със Словакия, Чехия, Румъния, Полша, България и всички държави, които по-късно станаха членки на Европейския съюз. Ковачевски обеща, че ще предприеме и ръководи всички необходими мерки, които ще осигурят по-висок стандарт на живот за гражданите на Северна Македония, подобен на този, който са имали в миналото. Той подчерта важността на подкрепата от стратегическите партньори, преди всичко САЩ и държавите-членки на Европейския съюз.

Премиерът на Северна Македония обсъди американските инвестиции в страната заедно с американския сенатор, Мърфи, който посети държавата. Преди няколко седмици Ковачевски имаше среща със сенатора във Вашингтон.

Той посочи също, че благодарение на подкрепата на приятели като САЩ, Северна Македония е постигнала подобрение в икономическата област и в областта на сигурността, пише „Фокус“.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 26 май 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »