Чак на 2 юни Румен Радев връчва втория мандат?

Публикувано преди 12 месеца  |  България

Президентът Румен Радев най-вероятно ще връчи втория мандат на ПП-ДБ на символичната дата 2 юни, в деня на Христо Ботев и загиналите за свободата, твърди Lupa.bg.

Така държавният глава ще отправи патриотично послание, че изконно каузата на властта трябва да пренебрегва партийните страсти и задкулисието и да служи на народа.

Вторият шанс на обединените сили ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще бъде даден със закъснение заради чутовния скандал, който отекна и зад граница, предизвикан от Радостин Василев със записа от Националния съвет на Промяната. При връщането на първия мандат от ГЕРБ-СДС и вече ясното намерение за ротационен кабинет, президентът увери, че максимално бързо ще връчи втория мандат. Той го направи при връщането на папката от Мария Габриел, но след „бомбата” на Радостин Василев, държавният глава ще изчака да се уталожат страстите.

Заради сериозния трус в държавата и удара върху имиджа и на „Промяната”, и на ДБ след разкритията на Василев, гласуването на ротационния кабинет при всички случаи е по-добре да се забави, докато спадне напрежението, коментираха депутати.

Час след пресконференцията на Василев, Кирил Петков увери, че и след записите, ситуацията с кабинета не се променя. „Остава това, което ние сме заявили – ясната подкрепа за ротационния кабинет, който остава в целия срок. Вярваме, че след този труден момент, това е единственото възможно решение, увери Петков.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 май 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО