Джил Байдън заминава на обиколка в Близкия изток, Северна Африка и Европа

Публикувано преди 2 седмици  |  Света

Първата дама на САЩ Джил Байдън заминава на обиколка в Близкия изток, Северна Африка и Европа, за да насърчи предоставянето на повече власт на жените и младите хора, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това ще бъде първата ѝ визита в Близкия изток. През февруари тя посети Намибия и Кения.

„Първата дама вярва, че подкрепата за младежите по целия свят е от критично значение за общото ни бъдеще“, каза нейната говорителйа Ванеса Валдивия.

Съпругата на Джо Байдън ще бъде сред гостите сватбата на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин бин Абдула Втори и архитектката Раджва Халед ал Саиф, която ще се състои на първи юни в Аман.

В Египет и Мароко Джил Байдън ще разговаря с жени и млади хора, като фокусът на дискусиите ще бъдат инвестициите на САЩ за подпомагане на образователните програми и увеличаване на икономическите възможности.

В Португалия тя ще помогне на Държавния департамент на САЩ да отпразнува 60-годишнината на програмата „Изкуство в посолствата“, като подчертае ролята, която изкуството може да играе в дипломацията.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 27 май 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »
Петима души бяха убити при стрелба на автомивка
Най-малко петима души бяха застреляни днес на автомивка близо до град Назарет в Северен Израел, а при ... прочетете още »