Модерната ветеринарна клиника отвори врати в град Елхово (+снимки)

Публикувано преди 11 месеца  |  Общество

Най-модерната ветеринарна клиника „Стезивет“, единствена по рода си в област Ямбол, която е проектирана и оборудвана да отговори на най-съвременните европейски изисквания за добра ветеринарна практика отвори официално врати в Елхово.

Сред многобройните гости бе кмета на Община Елхово Петър Киров, председателя на ОбС-Елхово Николай Тончев, както и десетки приятели на ветеринарномедицинското заведение. Откриването бе съпътствано от водосвет, отслужен от Аархиерейски наместник ставрофорен иконом Николай Клюнков.

Клиниката се намира на ул. „Александър Стамболийски“ №34 и обслужва своите клиенти вече шест години. До края на 2022 година клиниката бе едва 63 кв. м., но след нейното цялостно обновяване към този момент се простира на 170 кв.м. Разширението й е факт, чрез проект финансиран от МИГ-Елхово-Болярово. Обектът е преустроен изцяло и изключително от елховски фирми, подчерта управителят на клиниката д-р Лора Събева.

Започнала като амбулатория през 2017 г., сега продължава дейността си в обновена и разширена сграда с работещ изцяло с женски екип (бел. ред.: – двама ветеринарни лекари, трима ветеринарни техници и грумър в близкото бъдеще.), които са доказали във времето своя професионализъм и отговорно отношение към пациентите и техните стопани. „Благодарна съм на целия екип на клиниката, който е изключително натоварен, но е подготвен професионално да приема ежедневните предизвикателства„, сподели д-р Събева.

Ветеринарна клиника „Стезивет“ разполага с широка приемна –  място, където удобно може да се изчака заедно с домашния любимец. Клиниката разполага с две манипулационни, които са изцяло оборудвани с нова апаратура – кръвен и биохимичен анализатор, ехограф и рентген. Новата част на клиниката е снабдена с добре оборудвана груминг зала, в която домашните любимци ще се наслаждават на спа процедури, предоставени от квалифициран кинолог. Клиниката има още стая за стерилизация, която е оборудвана с ветеринарен автоклав, опаковъчна машина и всичко необходимо за добрата стерилизация на инструментите, с които специалистите работят по време на хирургичните интервенции. Тази стая е специално отделена от хирургията за най-малко контаминация при движение на хора. На разположение е още оборудвана с модерна апаратура хирургия, която дава възможност на клиника „Стезивет“ да бъде регистрирана като ветеринарна клиника спрямо изискванията на Закона за ветеринарномедицинска дейност. Хирургията разполага с пациент монитор, ЕКГ, апарат за инхалационна анестезия, термокаутер и кислороден концентратор. След разширението клиниката вече разполага и със стационар, в който пациентите имат възможност за интензивно лечение, допълнително наблюдение и грижи, а също така и за възстановяване след операция.

„Чрез инвестицията се създава възможност за по-добра диагностика, по-адекватно лечение и по-добри резултати за нашите пациенти“ – споделя д-р Събева. „Паралелно продължава и работата на специалистите в клиниката навън с едрите животни. Извършваме действия по държавната профилактична програма, лечение и ехографско изследване с нов и модерен ехограф, съобразен с изискванията на животните“ – сподели още д-р Събева.


Статията е публикувана на 1 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА